Romania iese din topul mondial al spamerilor, potrivit Cloudmark
6/6777
calendar_month 29 Apr 2015, 11:15
Romania s-a clasat, multi ani la rand, pe primele locuri in topul tarilor considerate cele mai mari surse de spam din lume, dar un nou raport, venit prin intermediul Cloudmark, arata o reducere semnificativa a numarului de IP-uri localizate in tara noastra si care furnizeaza mesaje nesolicitate.
Astfel, scrie PC World, citand Cloudmark, companie specializata in solutii antispam pentru providerii de internet, daca intre 2012 si 2014 Romania "producea" pana la 25% din spam-ul detectat global, acum doar 6,2 procente dintre mesajele nesolicitate mai vin de la IP-urile locale.
Totusi, informatiile trebuie citite cu atentie, in conditiile in care ele provin de la o companie care traieste din furnizarea de solutii antispam, iar cei care cunosc cat de cat tehnologia de profil stiu ca exista diverse cai de a pacali identificarea spam-ului, iar un exemplu este spamtrap-ul.

Pe de alta parte, Cloudmark afirma ca, per general, procentul de spam a scazut cu 13% in ultima perioada, iar asta inseamna ca numarul de IP-uri sau calculatoare de pe care se trimite spam a scazut. Sau, daca punem la indoiala eficienta de detectie a tehonologiei companiei (lucru rautacios din partea noastra:), spamtrap-ul functioneaza foarte bine, iar asta darama statisticile companiei.
Oricum, sa privim partea buna a lucrurilor si sa incercam sa credem ca numarul de spameri din Romania a scazut incredibil de mult in cativa ani.
Alte date care vin de la Cloudmark via PC World, arata ca noul top al spam-ului mondial (numarul de adrese IP blocate) arata cam asa : SUA (1), China (2), Germania (3), Rusia (4) si Romania (5).
Legat de noul top al celor de la Cloudmark, companiile care folosesc servicii de email marketing ar trebui sa stie ca foarte multi furnizori de servicii de profil de la noi au ales, potrivit informatiilor noatre, sa isi mute serverele in Germania, doar pe considerente de hosting ieftin, ceea ce inseamna risc mare pentru business-ul celui care trimite newslettere. Cu alte cuvinte, inainte de semna cu o companie care ofera servicii de email marketing, intrebati unde are severele, ca sa evitati o serie de probleme ce va pot afecta business-ul.