hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Raport de securitate Kaspersky: evolutii ingrijoratoare pe toate "fronturile" (INFOGRAFIC)

Raport de securitate Kaspersky: evolutii ingrijoratoare pe toate "fronturile" (INFOGRAFIC)

calendar_month 02 Sep 2014, 10:00
Kaspersky a publicat ieri un raport de securitate pentru prima jumatate a acestui an, iar descoperirile publicate de compania de specialitate sunt ingrijoratoare.
Expertii Kaspersky Lab au descoperit o campanie de frauda bancara prin care s-au sustras 500.000 de euro de la 190 de victime, in decurs de doar o saptamana, precum si primul encriptor mobil care se vinde pentru 5.000 de dolari pe piata neagra. Mai grav este faptul ca device-ul a infectat dej 2.000 de dispozitive din 13 tari, in mai putin de o luna.
In al doilea trimestru al anului, expertii Kaspersky Lab au descoperit module de malware mobil pentru o platforma universala de spionaj „legal”, precum si o noua campanie MiniDuke APT (Advanced Persistent Threat), reactualizata dupa cea de la inceputul anului 2013, care viza sectoarele guvernamental, energetic, militar si telecomunicatii, precum si traficanti de hormoni si steroizi ilegali.
"Primele sase luni ale anului au aratat, asa cum fusese estimat deja, o evolutie a criptarii datelor utilizatorilor de smartphone-uri", a declarat Alexander Gostev, Chief Security Expert, Global Research and Analysis Team in cadrul Kaspersky Lab. "Pentru a sustrage bani, infractorii utilizeaza metode care s-au dovedit a fi eficiente in cazul utilizatorilor de PC-uri. Interesul crescut al atacatorilor pentru sume mari de bani este evident si se reflecta in cresterea brusca din ultimul an (de 14,5 ori) a numarului de troieni bancari. In plus, a crescut si interesul pentru tehnologiile de supraveghere. Modulele HackingTeam pentru telefoane mobile arata ca un dispozitiv mobil poate fi utilizat pentru a dobandi acces total asupra intregului mediu din jurul sau", a explicat Alexander Gostev.
Iata un infografic realizat de Kaspersky privind cele mai recente amenintari informatice: 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?