hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Pietele financiare avertizeaza: Urmatoarea criza majora va fi declansata de un atac cibernetic

Pietele financiare avertizeaza: Urmatoarea criza majora va fi declansata de un atac cibernetic

calendar_month 25 Aug 2014, 18:03
Pericolul unui atac cibernetic foarte puternic asupra pietelor financiare este tot mai mare, conform Organizatiei Internationale a Comisiilor de Valori Mobiliare (Iosco), ce a cerut companiilor si autoritatilor implicate sa fie pregatite sa raspunda acestor amenintari online.
Greg Medcraft, presedintele Iosco, a spus ca urmatorul soc financiar major - "black swan event" - va veni din spatiul cibernetic, dupa o succesiune de atacuri asupra jucatorilor de pe aceasta piata, avertizeaza Financial Times.
El a precizat ca este nevoie de eforturi concentrate pentru a raspunde atacurilor cibernetice, dupa ce abordarile din prezent variaza mult la nivel mondial. "Informatiile pe care le avem din industrie ne arata ca nu este o consecventa in abordare", a precizat el.

Recentele atacuri cibernetice asupra retailerului american Target, prin care au fost furate datele a circa 40 de milioane de clienti si asupra eBay - precum si vulnerabilitatea "Heartbleed" identificata in aplicatiile utilizate pentru securizarea a doua treimi din reteaua web, au aratat cat de slaba este securitatea paginilor de Internet.
Ce masuri de securitate vor sa ia autoritatile
Autoritatile din domeniu incearca sa dezvolte un set de instrumente, "toolbox", prin care sa evalueze, la nivel global, daca firmele sunt suficient de sigure si gestioneaza in mod adecvat riscurile. Mai exact, se incearca identificarea standardelor pentru managementul riscurilor, pentru detectarea si reactia rapida in fata atacurilor cibernetice, a spus Medcraft, pe baza experientei specialistilor americani.
Cititi mai multe despre "Pietele financiare avertizeaza: Urmatoarea criza majora va fi declansata de un atac cibernetic" pe Business24 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?