hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  PayU Romania: infractorii si-au rafinat metodele de "lucru", dar vanzarile online raman cel mai sigur mediu de business

PayU Romania: infractorii si-au rafinat metodele de "lucru", dar vanzarile online raman cel mai sigur mediu de business

calendar_month 11 Mar 2015, 16:00
Vanzarile online continua sa fie unul dintre cele mai sigure medii de business pentru companiile romanesti, reiese din cel mai recent studiu realizat de PayU Romania asupra incercarilor de fraudare a tranzactiilor online procesate la nivel national.
Potrivit PayU, in 2014 doar 0,1% din totalul comenzilor online procesate la nivel national au fost incercari de fraudare, procent care confirma tendinta ultimilor ani de scadere puternica a acestui fenomen. Valoarea totala a tentativelor detectate de echipa specializata PayU s-a ridicat anul trecut la 550.000 de euro.
Tendinta a fost confirmata recent si de statisticile furnizate prin intermediul Eurobarometer care arata ca doar 36% dintre romani sunt ingrijorati de securitatea platilor online, iar 70% dintre intervievati sunt siguri ca se pot proteja online, procent similar cu media europeana de 74%.
"Securitatea platilor online a fost unul dintre factorii importanti care au ajutat comertul online din tara noastra sa se dezvolte in ultimii ani. In continuare, ritmul de crestere a comertului electronic este puternic, de peste 35%, din ce in ce mai multe companii ingloband acest canal de vanzari online in strategiile de dezvoltare pe termen lung", declara Daniel Nicolescu, country manager PayU Romania.
Tipologia infractorilor online nu s-a schimbat foarte mult in ultimii ani desi se constata o incercare de "rafinare" a metodelor folosite. Majoritatea celor care au incercat sa fraudeze au intrat in posesia unor date de card mai ales prin achizitionarea de baze de date de pe Internet cu numere de card, majoritatea insa deja blocate. Dintre cazurile detectate de PayU, aproximativ 10% au fost carduri folosite de copii fara stirea parintilor. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?