Patch important de securitate de la Microsoft. Instalati-l urgent!
6/6978
calendar_month 21 Iul 2015, 08:00
Microsoft a publicat, ieri, un patch de securitate extrem de important, valabil pentru toate versiunile sistemului sau de operare, Windows. Patch-ul elimina o vulnerabilitate grava care ar permite hackerilor sa preia controlul total al PC-urilor.
Vulnerabilitatea afecteaza masinile care ruleaza Windows Vista, Windows 7, Windows 8 and 8.1 si chiar si Windows RT. Bresa de securitate a fost descoperita de catre companiile de securitate in urma atacului ce a vizat, la inceputul acestei luni, Hacking Team. Se pare ca vulnerabilitatea putea afecta inclusiv Windows 10, sistem de operare de care utilizatorii vor putea beneficia incepand cu 29 iulie, data de lansare oficiala a noului OS. Potrivit CNET, Microsoft s-a miscat rapid si a publicat initial un patch de securitate pentru cel mai recent build Windows 10, iar acum si utilizatorii celorlalte versiuni ale sistemului de operare primesc acelasi tratament.

Vulnerabilitatea permite atacatorilor sa preia controlul total asupra PC-urilor vizate, sa instaleze, modifice sau sa stearga date si programe, si chiar sa creeze noi conturi de utilizator cu drepturi depline pe PC-uri, fata ca posesorii acestora sa poata detecta intruziunea.
Microsoft a anuntat, in acelasi timp, ca nu a detectat pana acum tentative de hacking asupra PC-urilor vizate de vulnerabilitate, dar a precizat ca bresa ar fi putut fi exploatata masiv.
Prin urmare, daca folositi Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 sau Windows RT si ati oprit actualizarile automate ale sistemului de operare, va recomandam sa verificati disponibilitatea update-urilor cat mai repede!
Cumpara de la Emag Microsoft Windows 8 Professional