O noua camera cu capabilitati de inteligenta artificiala ¬ AXIS P3255-LVE de la ELKO Romania
7/7516
calendar_month 23 Feb 2021, 12:16
ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, anunta disponibilitatea camerei de retea AXIS P3255-LVE, ce incorporeaza capabilitati de inteligenta artificiala si tehnologie Deep Learning.

De mai multi ani, camerele de supraveghere video sunt o componenta esentiala a sistemelor de securitate, reprezentand „ochii” operatorilor de securitate pe teren. De la sistemele CCTV din trecut si pana la solutiile de supraveghere moderne din ziua de astazi s-au facut progrese uriase, atat din punct de vedere al performantelor, cat si al functionalitatii si flexibilitatii.

Axis Communications a jucat un rol important in aceasta evolutie, lansand prima camera video de retea din lume. Compania continua sa inoveze prin dezvoltarea de noi tehnologii si implementarea de noi functii ce au facut posibila utilizarea camerelor de supraveghere video intr-o varietate tot mai mare de scenarii, cu rezultate finale din ce in ce mai bune.

In Romania, produsele AXIS sunt disponibile prin intermediul ELKO Romania, care pune la dispozitia partenerilor locali cele mai noi produse si cele mai moderne solutii de supraveghere si securitate, bazate pe cele mai avansate tehnologii existente. Cu acest obiectiv in vizor, ELKO anunta extinderea familiei de camere P32 de tip dome disponibile in Romania. Noul model prezent in oferta sa – AXIS P3255-LVE – este o camera adecvata pentru utilizarea la exterior, ce se remarca prin incorporarea de capabilitati AI si tehnologie Deep Learning. Datorita unei solutii de procesare de ultima generatie, care combina chip-ul Axis ARTPEC-7 cu o unitate pentru atributii de deep-learning (DLPU), P3255-LVE este un instrument de analiza video deosebit de puternic, oferind functia de recunoastere si clasificare automata a obiectelor. Chipset-ul sau dual permite astfel utilizarea solutiei preinstalate AXIS Object Analytics pentru a detecta si clasifica oameni si/ sau vehicule, dar si pentru a face diferenta intre diferitele tipuri de vehicule existente (autoturisme, autobuze, camioane si biciclete sau motociclete). In plus, acelasi hardware puternic poate fi folosit si pentru a rula aplicatii terte bazate pe AI. Aceste functii pot rula la nivelul camerei (Edge), amplificand astfel viteza de lucru si posibilitatile de extindere a sistemelor de securitate.

La fel ca celelalte modele din seria P32, AXIS P3255-LVE foloseste tehnologie Forensic WDR (Wide Dynamic Range) pentru a imbunatati nivelul de detalii in cadrele cu iluminat ambiental complex. Totodata, Lightfinder 2.0 imbunatateste vizibilitatea in situatiile in care nivelul iluminarii ambientale este foarte scazut, iar OptimizedIR permite filmarea in intuneric deplin, folosind solutia de iluminare IR incorporata. Nu lipsesc nici suportul bidirectional pentru continut audio si nici tehnologia Zipstream, care faciliteaza reducerea latimii de banda si a spatiului de stocare necesare, fara a afecta negativ calitatea vizuala a materialelor. Senzorul asigura o rezolutie Full HD, iar obiectivul are lungime focala variabila, cuprinsa intre 3.4-8.9 mm. Rezistenta la intemperii si la tentative de vandalism este asigurata de o carcasa certificata IP66 si IK10, in timp ce securitatea cibernetica este garantata de Edge Vault.

Ideala pentru o multitudine de scenarii de utilizare din domeniul securitatii video, AXIS P3255-LVE va fi disponibila partenerilor ELKO Romania din trimestrul 2. Distribuitorul aduce astfel in piata un nou echipament de ultima generatie, deosebit de puternic si extrem de versatil.