hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  NATO a desemnat Bucurestiul sa apere Ucraina de spionajul digital rusesc

NATO a desemnat Bucurestiul sa apere Ucraina de spionajul digital rusesc

calendar_month 14 Mai 2015, 09:00
Ucraina apeleaza la un partener improbabil pana in acest moment in lupta sa pentru a se apara in fata razboiului cibernetic al Rusiei, respectiv Romania, sustine agentia de presa AP, citata de ZIARE.com
Associated Press scrie ca Romania a devenit una dintre natiunile principale ale Europei in lupta impotriva hackerilor.
Motivul este propria batalie a Romaniei impotriva "renegatilor Internetului" si o mostenire a excelentei in calculatoare care isi are originile in regimul comunist al lui Nicolae Ceausescu.

Detectivii cibernetici romani, poate unii dintre cei mai buni ai Europei, sunt atat de apreciati incat NATO a desemnat Bucurestiul sa apere Ucraina de spionajul digital rusesc, trimitand experti care sa monitorizeze institutiile guvernamentale de la Kiev si sa antreneze specialisti IT ucraineni.
Ucraina sustine ca Serviciul de Securitate Federal al Rusiei coordoneaza atacuri indreptate asupra birourilor guvernamentale, ca parte a unui "razboi proxy" impotriva conducerii Ucrainei, in contextul luptelor reale dintre fortele ucrainene si rebelii prorusi din est.
Oficialii ucraineni de securitate spun ca, avand spriinul Romaniei, au dejucat incercari de raspandire de software daunator menit sa dezactiveze reteaua informatica a Guvernului de la Kiev sau sa fure informatii.
Cititi in continuare despre "Romania apara Ucraina in razboiul cibernetic cu Rusia, gratie mostenirii lui Ceausescu", pe Ziare.com 

Sondaj

Folositi internetul pentru: