Kaspersky achizitioneaza Brain4Net pentru a-si perfectiona platforma XDR
7/7780
calendar_month 27 Oct 2021, 20:01
Kaspersky, o companie globala de securitate cibernetica si lider in protectia la nivel endpoint, a achizitionat compania emergenta Brain4Net. Organizatia a dezvoltat solutii si servicii pentru a ajuta companiile mari si furnizorii de servicii sa adapteze tehnologiile moderne, cum ar fi Software-Defined Wide-Area Network (SD-WAN) si Network Functions Virtualization (NFV), la infrastructura existenta de retea. Echipa Brain4Net se alatura companiei si va contribui la construirea strategiei puternice pe securitate de retea a Kaspersky, precum si la Secure Access Service Edge (SASE) si la dezvoltarea ofertei XDR.
Potrivit IDC, se estimeaza ca totalul cheltuielilor la nivel mondial pentru „intregul cloud” vor ajunge la 1,3 trilioane de dolari pana in 2025. In acest context, accelerat de pandemie si de impactul acesteia asupra fortei de munca de la distanta, devine dificil pentru organizatii sa gestioneze si sa-si protejeze infrastructurile distribuite de amenintarile avansate. SD-WAN permite echipelor sa depaseasca aceasta provocare, oferind un management eficient si simplificand utilizarea functiilor de securitate pentru protectia intregii infrastructuri.
Mergand mai departe cu o oferta Secure Access Service Edge (SASE)
O forta de munca de la distanta, combinata cu volume mari de date si trafic intre serviciile cloud publice si filialele si centrele de date, impun nevoia de acces imediat, stabil si sigur pentru utilizatori, indiferent de locatia lor. Acest lucru a generat un nou concept de securitate a retelei, numit de Gartner Secure Access Service Edge sau SASE, care reuneste securitatea si conectivitatea, dupa cum este necesar.
Prin achizitionarea Brain4Net, Kaspersky isi propune sa aduca pe piata o oferta SASE complet noua, ca o platforma unificata, care va combina cele mai bune solutii si tehnologii de securitate Kaspersky cu capacitatile si expertiza de gestionare si control ale retelei Brain4Net. Datorita acestei miscari strategice, Kaspersky va putea oferi clientilor sai reprezentati de companiile mari atat servicii de securitate, cat si servicii de conectivitate.
In special, viitoarea oferta SASE a Kaspersky va include, in cele din urma, un broker de securitate pentru acces la cloud (CASB), un gateway web securizat in cloud (SWG), o platforma de protectie a sarcinii de lucru in cloud (CWPP), managementul posturii de securitate in cloud (CSPM), acces la retea zero trust (ZTNA), si alte servicii.
Evolutia Kaspersky XDR
Se intampla ca solutiile de securitate existente sa nu poata oferi o abordare holistica pentru detectarea si remedierea amenintarilor avansate. Integrarea controalelor de retea de la terte parti in solutiile de clasa Extended Detection and Response (XDR) de la furnizorii de securitate la nivel endpoint nu ofera suficienta vizibilitate si capacitati de investigare asupra incidentelor care au loc in mediile de tip enterprise.
Aceasta achizitie va permite, de asemenea, Kaspersky sa duca mai departe solutiile Extended Detection and Response (XDR). SASE aduce beneficii evidente pentru XDR, inclusiv capacitatea de a colecta telemetrie din traficul de retea, de a opri un atac oriunde la nivelul edge sau in retea si de a simplifica coordonarea si gestionarea gratie unui singur punct de control, prin SASE.
Noua oferta XDR bazata pe o solutie EDR nativa in cloud va oferi vizibilitate si functionalitate avansata pentru detectarea bazata pe inteligenta artificiala si logica de raspuns automat la intregul nivel endpoint si in retea. In special, Kaspersky XDR va aduce o gama larga de scenarii de raspuns automat la incident (de la blocarea executiei unui fisier pe nivel endpoint la blocarea anumitor segmente de retea sau a infrastructurii interne pentru anumiti utilizatori sau tipuri de utilizatori) impreuna cu instrumente de segmentare a retelei.
In plus, Kaspersky XDR se va baza pe o arhitectura de server unificata si va oferi un management centralizat dintr-o singura consola web. Clientii vor putea controla si proteja in mod fiabil toate punctele de intrare populare pentru potentiale amenintari: retea, trafic web, e-mail, statii de lucru, servere si masini virtuale. Lucrand impreuna, platforma XDR cu SASE va permite companiilor mari sa implementeze o strategie zero trust. Pe langa detectarea si analiza tehnologiei avansate incorporate, platforma va beneficia de o gama larga de informatii despre amenintari (TI) de varf la nivel mondial, care sunt actualizate si validate in mod constant de expertii Kaspersky.
Un ecosistem pentru securitatea corporativa
Toate aceste componente vor deveni parte integranta a ecosistemului unic, care este viziunea Kaspersky pentru viitorul securitatii cibernetice corporative. Elementul central al acestui ecosistem este Kaspersky Open Single Management Platform. Aceasta va deveni o singura platforma tehnologica nativa in cloud pentru a construi Kaspersky XDR si va folosi o arhitectura independenta de model. In acest fel, platforma ar putea fi utilizata in cloud public, cloud privat sau chiar on-premises.
Suntem incantati sa ne unim fortele cu echipa talentata a Brain4Net, care a construit deja tehnologii si servicii mature de clasa mondiala pentru orchestrarea si controlul retelei. Sunt increzator ca toate cunostintele si experienta lor, combinate cu cele mai premiate tehnologii de securitate Kaspersky si expertiza recunoscuta in materie de amenintari se vor imbina perfect cu viziunea noastra pentru securitatea corporativa, in timp ce noile oferte ii vor ajuta pe cei care raspund de securitate sa accelereze detectarea, investigarea si remedierea amenintarilor, reducand timpul mediu de raspuns”, spune Andrey Efremov, Chief Business Development Officer la Kaspersky.
Max Kaminskiy, CEO si co-fondator la Brain4Net, adauga: „Suntem incantati sa ne alaturam echipei Kaspersky. Raspandirea tehnologiei SD-WAN necesita un scenariu de afaceri puternic, de aceea colaboram cu Kaspersky XDR. Alegerea tehnologiilor Brain4Net confirma nivelul inalt al produselor si competentelor companiei. Impreuna vom continua sa facem din lume un loc mai sigur si mai confortabil.”
Mai multe informatii despre Kaspersky Open Single Management Platform sunt disponibile aici.