hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Kaspersky: 900 de servicii online ascunse, active pe Tor in fiecare zi

Kaspersky: 900 de servicii online ascunse, active pe Tor in fiecare zi

calendar_month 18 Mar 2014, 12:15
Specialistii de la Kaspersky au monitorizat, in ultima perioada, asa-numitele resurse Darknet si, in principal, reteaua Tor si au reconfirmat tendinta cresterii infractionalitatii cibernetice.
"Desi infrastructura Tor si resursele infractorilor cibernetici nu sunt la acelasi nivel ca resursele conventionale de pe Internet, expertii au reusit sa descopere, pana in prezent, aproximativ 900 de servicii on-line ascunse", potrivit unei informari Kaspersky Lab.
TOR este unic prin faptul ca permite utilizatorilor sai sa ramana anonimi in timpul activitatii lor pe Net. Traficul in retea este complet anonim, identificarea IP-ului unui utilizator fiind imposibil de stabilit in TOR. In plus, aceasta resursa Darknet utilizeaza asa-numitele pseudo domenii, unde este, de asemenea, imposibila descoperirea informatiilor cu caracter personal despre proprietar.
Nu trebuie insa generalizat, Tor fiind folosit si de multi utilizatori care doresc sa ramana anonimi online si care nu desfasoara activitati ilegale.
De cealalta parte, insa, spun cei de la Kaspersky, infractorii cibernetici au inceput sa foloseasca in mod activ Tor pentru a gazdui infrastructuri de malware, precum Zeus, ChewBacca si un troian Tor pentru Android.

Detalii pe securelist.com. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?