hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Hotie cu iPhone: Cum iti fura cu totul contul Apple Pay

Hotie cu iPhone: Cum iti fura cu totul contul Apple Pay

calendar_month 06 Mar 2015, 12:00
Hotii au gasit deja vulnerabilitatile sistemului Apple Pay, iar bancile se confrunta cu un val de cazuri de frauda prin sistemul de plata electronic dezvoltat de gigantul IT.
Investigatiile arata insa ca bresele din sistemul de securitate tin mai mult de furtul de identitate, decat de spargerea efectiva a codurilor biometrice de recunoastere a persoanei, arata o analiza a postului american CNBC.

(foto: qz.com)
Hotii fac pe victimele
Metoda care a pus pe jar mediul bancar din Statele Unite este extrem de simpla.
Hotii isi incarca datele unor carduri furate pe noile iPhone-uri cumparate si, folosind cateva detalii din mediul online despre victime, joaca apoi rolul acestora pentru a primi noile date de contact si securitate.
Detaliile cardurilor si detaliile personale ale adevaratilor proprietari nu sunt atat de greu de accesat de catre hoti, asa ca avem de a face cu o inselatorie extrem de usor de pus in practica, avertizeaza expertii in securitate.
"Apple putea sa faca mai mult"
Cum metoda se rezuma doar la talentul actoricesc al hotilor, nu si la capacitatea lor de a sparge codurile de securitate ale sistemelor biometrice folosite de Apple Pay, vina pare sa apartina bancilor.
Este doar o aparenta, sustin specialistii in sisteme de securitate.
"Ambele parti poarta o parte din vina, pentru ca Apple putea sa faca mai mult. Dar frauda se petrece, intr-adevar, in momentul in care bancile verifica acele carduri. Nu este propriu-zis o vulnerabilitate a sistemelor de securitate Apple", explica Samuel Bucholtz, co-fondator al companiei Casaba Security.
Cititi in continuare despre "Hotie cu iPhone: Cum iti fura cu totul contul Apple Pay" pe Business24. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?