hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Hackerii de la Anonymous au incredere intr-o singura persoana: un antropolog!

Hackerii de la Anonymous au incredere intr-o singura persoana: un antropolog!

calendar_month 14 Oct 2014, 12:00
Din 2008 si pana in prezent, Gabriella Coleman este o prezenta constanta pe chat-ul IRC, o lume a hackerilor. Profesor de antropologie la Universitatea din Montreal, Coleman nu este unul dintre hackeri, dar este singura persoana careia membrii gruparii Anonymous i se confeseaza constant.
Gabriellei Coleman i-au trebuit ani pentru a descifra limbajul codificat folosit de hackeri in conversatiile uzuale. Insa acum reprezinta una dintre puntile de legatura ale gruparilor de pirati cibernetici cu restul lumii. Acestia i se confeseaza de multe ori, inclusiv cu privire la continutul unor baze de date pe care au pus mana. Intr-unul dintre cazuri, dialogul initiat de unul dintre ei l-a adus in fata instantei si apoi in inchisoare, se arata intr-un articol al publicatiei Bloomberg.

Un expert de incredere
Coleman este acum o piesa de referinta pe tabla de sah desfasurata in meciul dintre raufacatorii din mediul virtual si restul lumii. Antropologul a obtinut increderea hackerilor in timp si este considerata si un expert in domeniu de catre firmele de securitate.
Ultimul ei volum, "Hacker, Hoaxer, Whistleblower, Spy: The Many Faces of Anonymous", exploreaza modul in care gruparea de infractori cibernetici s-a implicat in unele evenimente majore din ultimul deceniu: de la campania dusa impotriva Bisericii Scientologice, pana la rolul jucat de hackeri in declansarea evenimentelor care au dus la "Primavara Araba".
Cititi mai multe despre "Hackerii de la Anonymous au incredere intr-o singura persoana: un antropolog!" pe Business24 

Sondaj

Ce placa video aveti?