hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Google avertizeaza Microsoft si Apple: Rezolvati vulnerabilitatile sau le vom face publice

Google avertizeaza Microsoft si Apple: Rezolvati vulnerabilitatile sau le vom face publice

calendar_month 13 Feb 2015, 11:00
O echipa de elita a Google formata din hackeri si programatori cauta deficientele de securitate ale aplicatiilor software ale sale si ale altor companii, Google avertizand competitorii sai ca daca nu vor elimina vulnerabilitatile in termen de 90 de zile, atunci le va face publice.
Google sustine ca producatorii de software trebuie sa actioneze rapid intrucat infractorii cibernetici actioneaza cu viteza fulgerului atunci cand identifica un defect, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Microsoft si Apple au refuzat sa comenteze pe tema acestui subiect sensibil, in timp ce alti membri ai industriei spun ca echipa Google uzurpa un rol care revine cel mai bine autoritatilor guvernamentale.
"Nu sunt sigur cine a desemnat Google drept arbitrul oficial al pietei, pentru anuntarea vulnerabilitatilor. Presiunea asupra companiilor pentru eliminarea deficientelor este o idee buna, dar care este motivul nobil de a dezvalui problemele inregistrate de doi mari competitori?", a afirmat John Dickson, director la compania Denim Group, din San Antonio, specializata in securitate informatica.
Google a infiintat echipa in iulie anul trecut si a numit-o "Project Zero", dupa mult-temuta "zi zero", in care deficientele de securitate pot fi exploatate de rauvoitori inainte ca dezvoltatorii sa le cunoasca.
Cititi in continuare pe Business24.ro 

Sondaj

Ce placa video aveti?