Fortinet va achizitiona Meru Networks pentru 44 milioane dolari
6/6907
calendar_month 18 Iun 2015, 14:45
Fortinet si-a anuntat intentia de a prelua compania specializata in relete WiFi inteligente, Meru Networks, luna trecuta, iar acum a confirmat tranzactia, evaluata la un total de aproximativ 44 milioane de dolari.

Fortinet si Meru Networks au anuntat ca au ajuns la un acord definitiv privind achizitia Meru de catre Fortinet. Potrivit unui comunicat de presa, "achizitia este in concordanta cu strategia Fortinet in domeniul securitatii wireless si cu planurile de dezvoltare ale companiei, extinzand astfel portofoliul Fortinet si patrunzand pe o piata de 5 miliarde de dolari precum cea a Wi-Fi-ului, prin intermediul solutiilor inteligente de securitate wireless".
Achizitia Meru Networks de catre Fortinet inseamna si preluarea echipei de cercetatori si ingineri a Meru, dar si completarea portofoliului de patente (portofoliul Meru include 33 de patente recunoscute si inca 35 ce asteapta confirmare).
Conform contractului, Fortinet va plati in cash 1,63 dolari pe actiune.
Potrivit anuntului oficial, tranzactia va fi finalizata in al treilea trimestru al anului 2015, iar pana in acel moment, Fortinet si Meru vor continua sa opereze ca doua companii separate.