Europol va cauta teroristii in social media. 15 ofiteri vor lupta online
6/6947
calendar_month 02 Iul 2015, 17:02
Europol va infiinta de luna viitoare un birou special pentru monitorizarea si desfiintarea conturilor de Facebook, Twitter si de pe alte retele de socializare folosite de islamistii radicali pentru propagarea mesajelor de violenta.
Unitatea va avea 15 ofiteri care vor tine sub supraveghere retelele de socializare pentru a bloca conturile Statului Islamic si ale adeptilor sai folosite pentru propaganda si recrutarea europenilor, anunta ziarul New York Times, citat de Business24.ro

(FOTO: Europol)
Cu zecile de mii
Reprezentantii Europol estimeaza ca numarul conturilor deschise pe Facebook si pe Twitter de adeptii Statului Islamic se ridica la cateva zeci de mii. Cel putin 100.000 de postari sunt facute zilnic pe Twitter, mai afirma politistii europeni.
In martie, Consiliul Justitiei si Afacerilor Interne din cadrul UE a mandatat Europol sa infiinteze o unitate specializata in reducerea nivelului de propaganda extremista si terorism pe internet.
Directorul Europol, Rob Wainwright, isi doreste o cooperare cat mai stransa intre noua unitate, fortele de politie si serviciile de informatii din statele membre UE, ca si cu companiile care administreaza retelele de socializare pentru a oferi un raspuns ferm acestei probleme.
Marea Britanie, Franta si Germania sunt principalele state europene de unde adeptii Islamului radical au recrutat o multime de tineri care s-au alaturat gruparii teroriste Statul Islamic.
Cititi mai multe despre "Europol va cauta teroristii in social media. 15 ofiteri vor lupta online", pe Business24