hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Der Spiegel: NSA si GCHQ pun la punct "Treasure Map", harta interactiva a internetului

Der Spiegel: NSA si GCHQ pun la punct "Treasure Map", harta interactiva a internetului

calendar_month 15 Sep 2014, 13:15
Agentia Nationala de Securitate a Statelor Unite ale Americii, NSA, si GCHQ, serviciul secret britanic, intentioneaza sa realizeze o harta extrem de detaliata a internetului, iar operatiunea nu se va limita doar la retele mari de comuncatii, ci si la identificarea tuturor device-urilor conectate.
"Proiectul" celor de la NSA/GCHQ se afla in lucru, potrivit celor mai recente informatii publicate de Der Spiegel, iar rezultatul final se va traduce printr-o harta interactiva a intregului internet.

Programul poarta numele de "Treasure Map" si a fost dezvaluit initial de New York Times, insa, in acel moment se spunea ca harta NSA va avea "rolul de a intelege mai bine retele de computere". Der Spiegel vine cu completari importante si afirma ca o astfel de harta va avea implicatii mult mai mai serioase, iar scopul este mult mai agresiv decat cel declarat.
Revista germana sustine ca Treasure Map va reprezenta practic o harta dedicata supravegherii unui eventual razboi cibernetic si va va permite si declansarea unor atacuri asupra retelelor vizate.
Der Spiegel scrie ca printre aceste retele se numara Deutsche Telekom (detinatorul brandurilor T-Mobile si Telekom), dar si Netcologne (o alta companie de telecomunicatii din Germania), iar NSA ar putea, cu ajutorul Treasure Map, sa intercepteze datele si sa identifice device-urile clientilor.
Sursa: DerSpiegel 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?