hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Cum au profitat infractorii cibernetici de noile nume de domenii web

Cum au profitat infractorii cibernetici de noile nume de domenii web

calendar_month 29 Mai 2015, 13:35
Noile tipuri de domenii disponibile de la inceputul anului, destinate site-urilor cu continut de nisa, au fost atractia principala a infractorilor cibernetici, care au vazut in ele un instrument de trimitere in masa a mesajelor spam, arata o noua cercetare realizata de catre Kaspersky Lab.

Statistici:

  • Conform cifrelor inregistrate in primul trimestru din 2015, traficul de mesaje spam a ajuns la 59,2% din totalul de mesaje transmise, cu 6 puncte procentuale mai putin decat in trimestrul precedent.

  • SUA este in continuare tara din care provin cele mai multe mesaje spam, inregistrand 14,5% din numarul total de mesaje distribuite.

  • In aceasta perioada, sistemul „Antiphishing” integrat in produsele Kaspersky Lab a fost declansat de 50.077.057 de ori, cu un milion mai mult decat in trimestrul precedent.

  • Tentativele de phishing care vizeaza clientii organizatiilor financiare reprezinta 37,06% din numarul total de incidente inregistrate."Rezultatele studiului din primul trimestru arata ca asigurarile reprezinta unul din cele mai des intalnite subiecte din mesajele de tip spam, si in ceea ce priveste numarul de domenii schimbate din e-mail-uri distribuite in masa", spune Tatyana Shcherbakova, Senior Spam Analyst la Kaspersky Lab. "Acest subiect acopera toate tipurile de asigurari – viata, sanatate, proprietate, masini, animale si de inmormantare," conchide Tatyana Shcherbakova.
Sursa: Securelist.com 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?