hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Costul securitatii cibernetice: Cat trebuie sa plateasca o firma de mici dimensiuni?

Costul securitatii cibernetice: Cat trebuie sa plateasca o firma de mici dimensiuni?

calendar_month 04 Nov 2014, 11:00
Internetul a devenit, in ultima vreme, un mediu de afaceri plin de amenintari din cauza hackerilor. Multe dintre marile companii au fost afectate de atacuri cibernetice, ca de altfel si cele mici. In acelasi timp, atacurile cibernetice pot deveni si mai periculoase, dupa cum reiese din studiul realizat de Pew Research Internet Project.
Cat ar trebui sa chealtuiasca o mica firma pentru a-si asigura protectie cibernetica? Conform lui Eric Montague, presedintele companiei IT Executech, o firma cu 50 de angajati are nevoie de 57.600 de dolari pe an, spun cei de la BusinessWeek.
Cumparati de la eMag solutii de securitate Bitdefender

Montague recomanda gazduirea securizata pentru e-mail-urile angajatilor unei companii, care costa 12,95 de dolari pe luna pentru fiecare angajat, un serviciu antivirus, care costa trei dolari pe luna pentru fiecare angajat si un serviciu backup online, care costa 50 de centi/Gb. Acestora li se adauga un sistem de securitate pentru mobil - 20 de dolari pe luna pentru fiecare angajat, costurile pentru un serviciu extern IT - 52,5 dolari pe luna pentru fiecare angajat. Astfel, suma calculata de Montague pentru o firma cu 50 de angajati ajunge la 4.800 de dolari, adica 57.600 de dolari pe an.
Cititi mai multe despre "Costul securitatii cibernetice: Cat trebuie sa plateasca o firma de mici dimensiuni?" pe Business24.ro 

Sondaj

Folositi internetul pentru: