Confirmare: producatorii de programe antivirus, spionati de catre agentiile speciale americane si britanice
6/6919
calendar_month 23 Iun 2015, 11:00
Noi documente scoase la iveala de fostul spion american Edward Snowden arata ca interceptarile facute de Agentia de Securitate Nationala a Statelor Unite si serviciile de informatii britanice tinteau inclusiv companiile producatoare de antivirusi. Scopul spionilor era sa fie mereu cu un pas inaintea creatorilor de programe antivirus pentru a-si pastra avantajul in culegerea de informatii din mediul online, scrie Business Insider, citat de catre Business24.
Noile documente, publicate de portalul The Intercept arata ca serviciile de informatii din Statele Unite si Marea Britanie foloseau tehnici specifice infractorilor cibernetici pentru a intra in posesia datelor prelucrate de cele mai mari companii de securitate online.
Printre tintele spionilor se numara si dezvoltatorii de programe antivirus de la compania rusa Kasperski Lab.

Folosind un program software care le permitea sa monitorizeze fluxul de date al companiei, precum si e-mailurile schimbate intre angajatii Kasperky si clientii firmei, serviciile de spionaj au adunat constant date despre vulnerabilitatile programelor de protectie.
Spionarea companiilor de programe antivirus este considerata o operatiune de importanta strategica, cred analistii de date.
In acest fel, serviciile de informatii pot dobandi date importante despre vulnerabilitatile sistemelor de protectie si cunostinte vaste despre cum pot fi manipulate acestea pentru a asigura accesul in cele mai opace servere si computere.
Cititi mai multe despre "Dezvaluiri: Firmele de antivirusi, spionate de NSA si britanici. Ce informatii de pe Internet erau vizate", pe Business24.ro