hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Computerele Sony Pictures, atacate de hackeri: au fost furate documente

Computerele Sony Pictures, atacate de hackeri: au fost furate documente

calendar_month 25 Nov 2014, 11:51
Daca pana de curand tinta preferata a hackerilor era Sony PlayStation Network, iata ca acum atacatorii au spart reteaua interna de computere a Sony Pictures.
Computerele anagajatilor Sony Pictures afisau, ieri dimineata, la pornire, un mesaj din partera #GOP, un grup de hackeri care ar fi spart reteaua interna companiei si ar fi furat "documente secrete".

Cateva dovezi privind sustragerea de documente si fisiere importante stocate pe PC-urile Sony Pictures au fost publicate, potrivit Electronista, pe cinci site-uri diferite, in format arhivat.
Grupul de atacatori #GOP a amenintat, in mesajul vizualizat de angajatii Sony Picures, ca va publica, periodic, informatii provenite de pe PC-urile companiei in cazul in care divizia de filme a Sony nu le va respecta solicitarile (inca nu am aflat si care sunt asa-numitele revendicari).
Potrivit informatiilor care circula online in acest moment, nu doar serverele companiei au fost atacate, ci si cateva conturi Twutter ale Sony Pictures, dar compania a reusit sa remedieze aceasta problema.
Referitor la atacul principal asupra retelei interne a Sony Picture, se pare ca angajatii companiei au fost nevoiti sa lucreze de acasa, ieri, dupa ce managament-ul a decis blocarea accesului la internet. O sursa citata de Variety a afirmat ca repunerea pe picioare a sistemului informatic al Sony Pictures ar putea dura chiar si pana la trei zile. Sony, de cealalta parte, a confirmat existenta atacului, dar nu a dat detalii referitoare la acesta, in afara de precizarea ca "un singur server al companiei a fost compromis".
Vom reveni cu detalii 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?