hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Companiile de comert electronic, tinte predilecte ale atacurilor DDos (Studiu Kaspersky)

Companiile de comert electronic, tinte predilecte ale atacurilor DDos (Studiu Kaspersky)

calendar_month 12 Mai 2015, 14:10
Cel mai recent studiu axat pe securitate realizat de catre Kaspersky Lab si B2B International releva faptul ca 38% dintre companiile din domeniul serviciilor online - cumparaturi online, media si altele - au fost tinte ale atacurilor de tip DDos (Denial-of-Service) in ultimele 12 luni.

Cercetarea mai arata ca firmele din industria IT sunt cele mai vizate de acest tip de atacuri, ce pot fi initiate aproape de catre oricine, cu costuri foarte mici.
Astfel, 49% dintre companiile IT s-au confruntat cu cel putin un atac DDoS pe parcursul anului trecut dar topul campaniilor de acest tip este completat si cu alte tinte, care au raportat cel putin un incident:

  • Organizatii de comert electronic - 44%

  • Organizatii care furnizeaza servicii de telecomunicatii - 44%

  • Organizatii care furnizeaza servicii media - 42%

  • Institutiile financiare - 39%


Acelasi studiu realizat de Kaspersky ofera si o perspectiva asupra daunelorprovocate de atacurile DDos si arata care sunt cele mai afectate business-uri in urma unor astfel de operatiuni malitioase. Prin urmare, 13% dintre atacurile DDoS la nivel global au blocat complet site-urile companiilor vizate, cele mai afectate fiind organizatiile media atacate - 32% dintre acestea raportat ca atacurile le-au intrerupt complet activitatea.

"Blocarea unui website sau blocarea tranzactiilor online reprezinta doar varful icebergului", afirma Eugene Vigovsky, Head of Kaspersky DDoS Protection in cadrul Kaspersky Lab. "Un atac DDoS poate genera pierderi reputationale sau probleme legale din cauza intreruperii serviciilor. Pentru a se asigura ca utilizatorii au acces neintrerupt la serviciile lor online, companiile trebuie sa fie precaute si sa adopte din timp masuri eficiente pentru protectia impotriva atacurilor DDoS", conchide Eugene Vigovsky. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?