hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Cea mai mare piata Bitcoin din Europa, sparta de hackeri

Cea mai mare piata Bitcoin din Europa, sparta de hackeri

calendar_month 06 Ian 2015, 12:00
Cea mai mare piata eropeana de tranzactii in moneda virtuala Bitcoin, Bitstamp, si-a suspendat activitatea dupa ce a inregistrat pierderi de cateva milioane de dolari.
Cel mai probabil, pierderile au fost inregistrate in urma unui atac cibernetic, informeaza publicatia Financial Times.
Bitstamp, cu sedii in Slovenia si Londra a suspendat retragerea fondurilor si si-a informat clientii asupra pericolului reprezentat de deschiderea unor noi depozite dupa ce s-a confruntat cu o bresa in sistemul de protectie.

(Foto: Device.com)
Hackerii, mai bogati cu 5 milioane de dolari
Conform oficialilor companiei, compromiterea sistemelor de siguranta a conturilor oprationale a generat o pierdere de aproximativ 19.000 Bitcoin, in valoare aproximativa de 5 milioane de dolari.
Bitstamp este a treia mare piata din lume de tranzactionare a monedei virtuale, iar incidentul de astazi ridica semne de intebare asupra securitatii sitemelor de tranzactionare pentru Bitcoin.
Compania a dat asigurari ca marea parte a depozitelor constituite in Bitcoin au ramas neatinse fiind depozitate in computere neconectate la reteaua internet. Un comunicat de presa emis de Bitstamp anunta clientii ca firma isi va onora obligatiile catre acestia, in ciuda opririi temporare a serviciilor.
Cititi in continuare despre "Cea mai mare piata Bitcoin din Europa, sparta de hackeri" pe Business24 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?