hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Blackphone a fost "spart". Oarecum...

Blackphone a fost "spart". Oarecum...

calendar_month 12 Aug 2014, 11:33
Blackphone, smartphone-ul cu Android care promite cea mai buna criptare a datelor pentru utilizatori, a fost spart de @TeamAndIRC, iar informatiile au fost dezvaluite in cadrul conferintei de profil DefCon.
@TeamAndIRC a reusit sa obtina accces root la smartphone-ul Blackphone folosind ADB (Android Debugging Bridge) si, prin urmare, nu este vorba despre o vulnerabilitate descoperita in sistemul de securitate al telefonului, ci despre exploatarea chiar a OS-ul Google care se afla la baza software-ului compilat de producator. Blackphone ruleaza PrivatOS, nu Android-ul "traditional".

Practic, echipa @TeamAndIRC a reusit sa activeze ADB-ul pe Blackphone, blocat initial de producatorul smartphone-ului din cauza unor bug-uri care afectau functionarea corecta a terminalului (dezvoltatorul Blackphone a anuntat deja ca va publica in curand o actualizare). @TeamAndIRC a mai sesizat o vulnerabilitate, insa producatorul Blackphone spune ca aceasta a fost deja eliminata printr-un update de securitate publicat la doar doua zile dupa descoperire.
In concluzie, probabil ca este mult spus ca @TeamAndIRC a spart Blackphone, asa ca terminalul cu Privat OS ramane, inca, cel mai bine securizat device.

Blackphone a lansat comercial in iunie anul acesta, dupa mai multe amanari pe care cei de la Silent Circle, producatorul device-ului, le-au decis tocmai pentru a putea pune la punct securitatea telefonului.
In ceea ce priveste specificatiile tehnice, Blackphone vine cu un display de 4.7 inch, procesor Nvidia Tegra 4i la 2GHz, 16GB memorie, expandabila prin intermediul unui card, 1GB RAM, o camera principala de 8 MP si una secundara de 5 MP si, desigur, toata conectivitatea de care are nevoie.
Sursa: Medium via Slashgear 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?