Bitdefender: Plecati in vacanta? Iata cum va puteti proteja gadgeturile mobile
6/6943
calendar_month 01 Iul 2015, 12:15
Bitdefender a elaborat o lista de recomandari pentru protectia dispozitivelor mobile si a datelor stocate pe ele in vacanta.

Iata sfaturile expertilor:
Pastrati o copie a datelor
Virusii ransomware fac din ce in ce mai multe victime, prin blocarea dispozitivelor mobile si a continutului acestora si solicitarea unei rascumparari pentru deblocarea terminalelor. Ransomware se instaleaza mai ales prin drive-by download, deci fara ca utilizatorul sa descarce cu intentie vreun fisier, asadar evitati pe cat posibil navigarea pe pagini cu continut malitios. Nu dati click pe linkuri care pot parea suspecte si instalati o solutie antivirus ca sa va alerteze despre eventualele site-uri nesigure. Nu uitati sa va asigurati datele prin back up, fie online sau pe un dispozitiv fizic, pentru a va feri de probleme in caz de variatii ale alimentarii cu energie electrica sau alte eventuale accidente.
Fiti atenti la aplicatiile pentru mobil
Daca folositi aplicatii pentru a facilita gasirea hotelurilor, restaurantelor, muzeelor sau pentru a lua un taxi intr-o zona mai putin cunoscuta, instalati aplicatii numai din surse de incredere. Altfel, aplicatiile piratate pot sa va transmita contactele din agenda telefonului, pot sa va identifice pozitia folosind serviciile de localizare sau sa colecteze fotografii si alte date cu continut sensibil.
Conectati-va numai la hotspoturi Wi-Fi sigure
Locurile care ofera servicii de internet wireless in mod gratuit sunt cel mai adesea cadrul ideal pentru distribuirea de virusi, dat fiind ca nu sunt protejate prin intermediul unei parole si oricine le poate accesa. Intr-un spatiu public, persoana de alaturi poate sa intercepteze usor traficul de pe dispozitivul folosit de catre dvs. si poate colecta informatiile personale, precum conturile si parolele folosite la plati online.
Cititi in conntinuare pe acest subiect pe Bitdefender.ro