Bitdefender isi consolideaza portofoliul de servicii administrate de detectie si raspuns
3/36505
calendar_month 19 Apr 2024, 17:20


Bitdefender MDR si MDR PLUS ofera o protectie puternica a endpoint-urilor, preventie impotriva amenintarilor, detectie si raspuns, monitorizare permanenta, inclusiv pentru Dark Web si operatiuni proactive de threat hunting

Bitdefender, lider global in domeniul securitatii cibernetice, a anuntat consolidarea serviciilor sale administrate de detectie si raspuns care vor fi furnizate prin doua servicii distincte (MDR si MDR PLUS) pentru a raspunde nevoilor specifice ale clientilor, mediilor si factorilor de risc precum industria, geografia, lanturile de aprovizionare si altele.  

„Cresterea suprafetei de atac la nivelul retelelor, aplicatiilor, lanturilor de aprovizionare si mediului cloud creeaza provocari foarte mari pentru echipele interne de securitate carora adesea le lipsesc tehnologia si resursele umane pentru a mentine si implementa eficient strategii de aparare stratificate. Serviciile MDR oferite de catre Bitdefender elimina aceasta complexitate printr-un serviciu disponibil 24x7 care integreaza tehnologiile noastre native de inalta performanta pentru protectia endpoint-urilor si operatiuni de threat intelligence la nivel global si care ofera o monitorizare continua din partea unei echipe de elita de analisti in securitate pentru a opri rapid atacurile”, spune Andrei Florescu, presedinte si general manager pentru solutii de business in cadrul Bitdefender.    

Intr-un raport realizat de compania de analiza Gartner®, se mentioneaza ca „Peisajul amenintarilor cibernetice este intr-o continua evolutie, iar complexitatea atacurilor escaladeaza impotriva organizatiilor. Cele mai multe organizatii nu au resursele, bugetul sau inclinatia pentru a construi si gestiona propria functie SOC 24/7, necesara pentru a le ajuta sa se protejeze si sa se apere impotriva atacurilor care cauzeaza tot mai multe daune asupra operatiunilor. Serviciile MDR permit organizatiilor sa-si asigure in mod complet detectia si raspunsul la amenintari.” 

Bitdefender MDR ofera o monitorizare permanenta a amenintarilor, detectie si raspuns, activitati de threat hunting, recomandari din partea analistilor si consultanta in securitate. Serviciile sunt gestionate prin intermediul Bitdefender Gravity Zone, o platforma centralizata de securitate si analiza a riscurilor, care ofera protectie avansata pentru endpoint-uri, inclusiv EDR, XDR si securitate in cloud oferita de GravityZone CSPM+, o solutie puternica care imbina gestionarea posturii de securitate in cloud (CSPM) si capacitati de Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM). 

Serviciile Bitdefender MDR sunt furnizate de catre centrele de operatiuni de securitate (SOC) ale companiei aflate in Statele Unite ale Americii, Romania si Singapore. Acestea impartasesc in timp real informatii transmise de catre Bitdefender Global Protective Network, o retea extinsa de sute de milioane de senzori care colecteaza in mod permanent date despre amenintari la nivel global. Fiecare centru de operatiuni de securitate dispune de o echipa de analisti foarte bine pregatiti si are capacitati complete de asistenta pentru a detecta, verifica, izola si elimina amenintarile in timp rapid.   

Principalele beneficii oferite de catre serviciile MDR: 

Bitdefender MDR

Monitorizare completa a securitatii 24x7 – serviciile MDR ofera o monitorizare continua a amenintarilor, detectie si raspuns indiferent de regiunea geografica, prin intermediul propriei retele de centre de operatiuni de securitate. Analistii in securitate cibernetica de la Bitdefender folosesc o serie de actiuni aprobate in prealabil pentru a raspunde rapid si eficient la incidente, inclusiv izolare, investigatii extinse si eliminare. Fiecare client are un Administrator de cont de securitate (SAM) dedicat cu care pastreaza comunicarea pana cand incidentul este rezolvat.  Capacitati eficiente de threat hunting – specialistii Bitdefender cauta si indeparteaza amenintarile persistente avansate (APTs) din interiorul sistemelor si observa comportamentele suspecte ale utilizatorilor, aplicatiilor si ale partilor terte precum parteneri sau lanturi de aprovizionare. Ei folosesc date despre amenintari colectate in timp real si colaboreaza cu echipa de cercetatori ai Bitdefender pentru a se asigura ca mediile clientilor dispun de protectie permanenta.  

Platforma de securitate recunoscuta la nivelul industriei / sistem de raportare complex – serviciile MDR si tehnologiile de protectie a endpoint-urilor sunt gestionate dintr-o singura platforma recunoscuta drept lider de catre analistii din industrie si organizatiile independente de testare pentru mai multe categorii, inclusiv prevenirea amenintarilor. Raportarile constante ofera o imagine detaliata asupra serviciului, in timp ce rapoartele ulterioare ofera informatii extinse pentru a intelege incidentele, potentialul impact asupra organizatiei si pasii necesari pentru a preveni evenimente similare in viitor.  

Bitdefender MDR PLUS

Context de securitate personalizat si modele adaptate ale amenintarilor – acest serviciu unic comparativ cu majoritatea ofertelor de pe piata adapteaza modelul de amenintari pe baza unei serii de factori precum dimensiunea companiei, industrie, sectorul de piata, geografie si multe altele. Un proces de onboarding este initiat pentru a completa profilul companiei cu privire la anumite provocari de securitate care apoi este utilizat pentru a monitoriza pe baza unui nivel de referinta al securitatii peisajul amenintarilor specific organizatiei.  

Analiza globala a informatiilor – serviciul foloseste un sistem complex al datelor de tip threat intelligence pentru a analiza amenintarile cibernetice, activitatea geopolitica si tendintele specifice industriei si pentru a aplica informatiile obtinute in contextul de securitate al clientului. Bitdefender utilizeaza multiple surse de date externe, pe langa cele proprii, precum partenerii in securitate cibernetica si agentiile globale de aplicare a legii pentru a furniza o acoperire inalta, inclusiv pentru Dark Web. 

Monitorizare pentru Dark Web si a tintelor prioritare – MDR PLUS extinde monitorizarea si protectia impotriva amenintarilor dincolo de mediile traditionale pentru a monitoriza inclusiv Dark Web-ul. Un grup specializat denumit Cyber Intelligence Fusion Cell (CIFC) monitorizeaza in permanenta domenii de pe Dark Web unde actori ai amenintarii, inclusiv adversari statali, vand date furate de la organizatii si proprietate intelectuala, discuta despre carente de securitate si planifica atacuri impotriva companiilor. MDR PLUS ofera monitorizarea tintelor de importanta deosbita prin utilizarea capacitatilor de threat intelligence in timp real si adaptarea tehnicilor de detectie potrivit industriei, pozitiei din piata pentru a indentifica anumite amenintari care vizeaza organizatia.  

Disponibilitate  

Serviciile MDR sunt disponibile acum, iar Bitdefender ofera un program unic care permite clientilor sa le testeze pentru 30 de zile (fara nicio restrictie) inainte de achizitionare. Pentru mai multe detalii, accesati: https://www.bitdefender.ro/business/products/managed-detection-response-plus.html