hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  Aproape 6.500 de localitati din Romania nu au acces la internet fix de mare viteza

Aproape 6.500 de localitati din Romania nu au acces la internet fix de mare viteza

calendar_month 23 Apr 2015, 09:00
Aproape 6.500 de localitati, cu o popularie ce insumează 2,85 milioane de locuitori, nu au acces la internet fix de mare viteza, reiese din lista publicata ieri de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), institutie care a realizat un studiu in scopul identificarii localitatilor din Romania care, la 31 decembrie 2014, nu aveau acces la serviciile de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza, scrie AGERPRES.
Conform arbitrului pietei telecom din Romania, studiul a fost realizat pentru a veni in sprijinul Ministerului Agriculturii Si Dezvoltarii Rurale (MADR), institutie care coordoneaza implementarea unor programe de dezvoltare a infrastructurii in banda larga (broadband) in zonele rurale din Romania.

"Pentru a realiza aceasta lista, ANCOM a transmis un chestionar catre operatorii de comunicatii electronice din Romania, primind raspunsuri din partea a 1.006 dintre acestia. In lista rezultata din studiul ANCOM nu au fost incluse localitatile care fac obiectul altor proiecte finantate din fonduri publice al caror scop este realizarea de retele de comunicatii electronice, fiind previzibil ca in viitorul apropiat aceste localitati vor avea acces la serviciile de comunicatii electronice in banda larga de mare viteză", se arata in concluziile studiului arbitrului telecom.
Lista publicata ieri cuprinde 6.457 de localitati a caror populatie insumata ajunge la 2.851.106 de locuitori... cititi in continuare pe acest subiect pe AGERPRES.RO 

Sondaj

Ce placa video aveti?