hit.ro  »  IT  »  Sisteme de Securitate  »  5 milioane de parole Gmail postate pe un forum din Rusia. Verificati daca aveti probleme cu contul

5 milioane de parole Gmail postate pe un forum din Rusia. Verificati daca aveti probleme cu contul

calendar_month 11 Sep 2014, 10:53
Un utilizator al unui forum Bitcoin din Rusia a avut proasta "inspiratie" sa publice peste cinci milioane de parole ale unor conturi de gmail, scrie Engadget, citand BTSec.

Potrivit informatiilor aparute pana acum, 60% dintre aceste parole sunt inca active. Pe de alta parte, nu se stie de unde provine baza cu cele cinci milioane de parole de Gmail, in conditiile in serverele Google nu au fost tinta unui atac care sa fi permis accesul neautorizat la aceste informatii.
Pentru evitarea compromiterii conturilor de gmail ar fi bine sa luati singura masura de precautie recomandata in astfel de situatii: schimbati parola contului de Gmail (evident, ar trebui sa faceti acest lucru periodic). De asemenea, ati putea opta, daca nu ati facut-o pana acum, pentru autentificarea in doi pasi, disponibila pe Gmail.
Daca vreti sa verificati daca email-ul vosstru de la Google se afla pe lista conturilor compromise, intrati pe Isleaked si adaugati adresa de posta electronica (site-ul de verificare promite ca nu retine adresele).
Surse: Engadget, BGR 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?