URL-urile fara punct pentru uz comercial au fost respinse de ICANN
1/15568
calendar_month 19 Aug 2013, 12:53
ICANN, autoritatea internationala responsabila cu administrarea domeniilor online, a respins o propunere cu privire la infiintare unor domenii fara punct in scop comercial, dar acestea raman o posibilitate pentru adresele de domenii non-profit.
Domeniile fata punct, de tipul "http://hit", sunt la marere cerere, iar Google spera sa puna mana pe "http://search". Motivele invocate de ICANN pentru respingerea URL-urilor sunt de natura tehnica, dar si concurentiala, in conditiile in care unele nume de domenii simple ar putea oferi avantaje de tip monopol unor companii, ca "search" in cazul Google.

Potrivit ICANN, implementarea domeniilor fara punct ridica si cateva probleme tehnice, care ar putea afecta planurile de viitor pentru dezvoltarea infrastructurii internetului. Printre companiile care vor astfel de domenii si URL-uri se numara Amazon si Microsoft.
Domenii fara punct ar putea fi insa acordate unor institutii non-profit, ca Biserica Catolica Chineza, una dintre primele institutii care a platit suma de 185.000 dolari, taxa standard pentru fiecare cerere de acest tip adresata ICANN.
Sursa: Electronista

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?