Tarile UE pot cere unui ISP blocarea accesului catre site-urile ce incalca dreptul de autor
1/16202
calendar_month 28 Mar 2014, 13:30
Lupta cu pirateria nu este nici pe departe usoara, dar UE face pasi seriosi in acest sens. Astfel, Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca tarile membre UE au dreptul de a ordona unui ISP sa blocheze accesul catre site-urile care incalca drepturile de autor.
Acest lucru va afecta utilizatorul atat prin faptul ca acestuia i se poate bloca accesul la torenti, cat si la site-urile care ofera continut video, asa cum sunt cele care gazduiesc seriale sau filme.

Decizia a sosit in urma disputei dintre doua companii de filme, germanii de la Constantin Film Verleih si austriecii de la Wega-Filmproduktionsgesellschaft si providerul de internet UPC Telekabel Wien. ISP-ul a fost gasit vinovat de faptul ca este intermediarul ale carui servicii sunt folosite pentru incalcarea drepturilor de autor.
Desigur, Austria trebuie sa vada acum daca va profita de acest verdict si, de asemenea, si tarile UE pot decide daca vor introduce sau nu asemenea masuri. Oricum ar fi, cata vreme acest verdict exista trebuie sa intelegem ca lucrurile nu vor mai sta multa vreme asa cum stau acum.
Sursa: Forbes