PayPal a fost depasit de Alipay, sistemul de plati online chinez
1/16100
calendar_month 11 Feb 2014, 12:30
Alipay a devenit cea mai mare platforma de plati online la nivel mondial, depasing cu mult PayPal. Serviciul chinez are peste 100 milioane de utilizatori, iar tranzactiile mobile ale platformei au ajuns la 150 miliarde de dolari in 2013.
Volumul platilor mobile prin Alipay a crescut in special in perioada Anului Nou Chinezesc, sarbatoare de 7 zile in care bancile sunt inchise, dar in mod traditional se fac daruri in bani.

Alipay a depasit cu mult tranzactiile prin PayPal in 2013, iar totalul platilor mobile prin Alipay Wallet a fost mai mare chiar decat totalul tranzactiilor prin PayPal insumat cu cel al Square Inc., a doua platforma importanta de plati online de pe piata americana.
Presedintele PayPal, David Marcus, nu a comentat situatia, dar s-a plans pe Twitter in urma cu o zi cu privire la siguranta platilor prin carduri bancare. Intr-o vizita in Marea Britanie, seful PayPal s-a ales cu cardul clonat si s-a grabit sa declare ca daca ar fi putut sa faca plati prin PayPal, situatia ar fi fost evitata.
Surse: The Wall Street Journal, Engadget