Netflix a devenit solutie anti-piraterie in SUA. Poate functiona la nivel global?
1/15848
calendar_month 14 Nov 2013, 10:40
Pirateria online in SUA a inregistrat o scadere puternica in ultimii 5 ani, iar responsabilul principal este serviciul de streaming video online Netflix. Poate fi un astfel de serviciu solutia globala anti-piraterie?
Un studiu realizat de firma canadiana Sandvine arata ca Netflix si YouTube ocupa impreuna peste 50% din traficul pe internet din America de Nord. Pirateria prin BitTorrent a inregistrat o scadere puternica, ajungand la doar 4% din traficul total.

Netflix are in momentul de fata aproximativ 30 milioane de utilizatori in SUA si Canada, iar atractia serviciului de streaming online tine de biblioteca enorma de filme si seriale TV, oferita la un pret mai mic decat abonamentul lunar la cablu si accesibila de pe aproape orice gadget.
Compania americana a debutat ca un serviciu de inchiriere DVD-uri, dar s-a dezvoltat rapid online, iar in momentul de fata ocupa 31,62% din totalul traficului online in America de Nord, mai mult decat traficul ocupat de pirateria online de filme si muzica in urma cu 5 ani (31%).
Acordurile de distributie dintre studiourile de la Hollywood si televiziunile din alte tari impiedica deocamdata extinderea Netflix la nivel global, dar putem fi siguri ca pirateria ar scadea drastic atunci cand in fiecare tara ar fi puse la dispozitia abonatilor sute de mii de filme si seriale HD, accesibile oriunde si oricand, pentru mai putin de 10 euro/luna.
Sursa: Mashable

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?