hit.ro  »  IT  »  Securitate Cibernetica  »  Microsoft Security Essentials a picat testele de certificare AV-TEST

Microsoft Security Essentials a picat testele de certificare AV-TEST

calendar_month 17 Ian 2013, 15:50
Suita de aplicatii antivirus a Microsoft, Security Essentials, a picat testele de certificare realizate de institutul AV-TEST.
Potrivit rezultatelor publicate de AV-TEST, programul Microsoft Security Essentials 4.1 nu a reusit sa faca fata unor atacuri malware de tip "0-day", inregistrand un scor de 71% (rata de detectie a malware-ului), mult sub cel de 92% al altor produse concurente din industrie. Alaturi de Microsoft, au mai picat testul de certificare si produse precum AhnLab V3 Internet Security 8.0 si PC Tools Internet Security 2012.
Numarul total de solutii de securitate informatica testate de AV-TEST a fost de 25.

Microsoft a respins rezultatele institutului de certificare, afirmand ca "este dificil pentru o organizatie de testare antimalware independenta sa determine ce teste sunt recomandate pentru a reflecta in rezutatele lor comportamentul unui program in conditii reale de utilizare". De asemenea, Microsoft spune ca a analizat foarte minutios rezultatele inregistrate de programul sau de securitate in AV-TEST si a descoperit ca doar 0,0033% dintre utilizatorii programului antivirus ar fi afectati de malware-ul nedetectat de Security Essentials.
Nu in ultimul rand, Microsoft a declarat ca lucreaza pentru a reduce rata de impact malware asupra utilizatorilor sai la... zero. Ceea ce este o afirmatie cam prea curajoasa...
De cealalta parte, pe primul loc in testele Institutului AV-TEST s-a clasat suita romaneasca de programe de securitate BitDefender, care a inregistrat cele mai bune rezultate la toate componentele analizate. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?