Majoritatea organizatiilor nu sunt sigure ca isi pot reveni in urma unui atac de tip ransomware, conform noului raport Dell Technologies
7/7717
calendar_month 13 Sep 2021, 11:41
Dell este lider de industrie in materie de protectia datelor si ofera un portofoliu larg de solutii de rezilienta cibernetica, ce include software si servicii noi

Rezumat • Studiul releva ca organizatiile administreaza de 10 ori mai multe date decat cu cinci ani in urma.


 • 82% din decidentii din domeniul IT sunt ingrijorati ca solutiile curente de protectie a datelor nu vor face fata provocarilor viitoare.


 • 62% se tem ca masurile curente de protectie a datelor nu sunt suficiente pentru a face fata amenintarilor cibernetice, in timp ce 74% sunt de acord cu faptul ca, pe masura ce creste numarul de angajati care lucreaza de acasa, creste si expunerea la riscul de pierdere a datelor.


 • Solutia Dell EMC PowerProtect Data Manager, prevazuta cu capabilitate de Transparent Snapshots, ofera o metoda unica, mai rapida si mai simpla, cu care organizatiile isi protejeaza masinile virtuale VMware la scara, fara a compromite performanta.


 • Aplicatiile Dell EMC PowerProtect cu Smart Scale pot asigura o reducere a costurilor si un management simplificat al mediilor de date de talie mare.


 • Dell Technologies Managed Services pentru Cyber Recovery Solution ajuta la reducerea riscului de pierdere de date; expertii Dell lucreaza la procese de recuperare cibernetica si ofera suport in procesele de recuperare a datelor.Povestea completa

Studiul Global Data Protection Index (GDPI) 2021, realizat de Dell Technologies (NYSE:DELL), releva faptul ca organizatiile se confrunta cu o serie de provocari in materie de protectia datelor, generate de amenintarea constanta a atacurilor de tip ransomware si de consumul de tehnologii emergente, cum sunt aplicatiile livrate via cloud, containerele Kubernetes si inteligenta artificiala.

Conform unui studiu IDC recent, peste o treime din organizatiile din intreaga lume au fost afectate de un atac de tip ransomware sau de o bresa care a blocat accesul la sisteme sau date, in ultimele 12 lunii. Pentru a rezolva aceste probleme din ce in ce mai dese si aparent inevitabile, Dell Technologies lanseaza noi aplicatii software si servicii care accelereaza disponibilitatea de backup al datelor pe masinile virtuale (VM), simplifica managementul seturilor mari de date si mentine continuitatea operationala, in timp ce reduce dependenta de operatiunile cotidiene de recuperare cibernetica.

„Anumite atacuri de tip ransomware pot fi devastatoare pentru oameni si companii, dar a accepta infrangerea ca pe un rezultat de la sine inteles nu e solutia”, a declarat Jeff Boudreau, presedinte si director general Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. „intelegem ca miza e uriasa si ca sarcina de a proteja datele nu a fost nicicand mai complexa. Fiind furnizori de prim rang in domeniul produselor hardware si software pentru protectia datelor, portofoliul nostru vine cu solutii pentru aceasta provocare din ce in ce mai serioasa, ajutandu-ne clientii sa adopte o strategie holistica de securitate cibernetica si de protectie a datelor, pentru a identifica, proteja, detecta, raspunde la atacuri de tip ransomware si de alte tipuri, precum si pentru a-si reveni in urma lor.”

Noile descoperiri GDPI releva o complexitate sporita a protectiei datelor

Conform studiului GDPI realizat in 2021 de Dell Technologies, pe un esantion de 1.000 de decidenti din domeniul IT, organizatiile se confrunta cu cresterea continua a volumului de date si complexitatea sporita a proceselor necesare pentru protectia datelor. Studiul a descoperit ca organizatiile administreaza un volum de date de 10 ori mai mare decat acum cinci ani – de la 1,45 petabytes in 2016, pana la 14,6 petabytes in 2021. De asemenea, 82% dintre respondenti sunt preocupati de faptul ca solutiile existente pentru protectia datelor in organizatia nu vor face fata provocarilor operationale viitoare. Aceste preocupari sunt intemeiate, dat fiind faptul ca peste 30% din organizatii au raportat pierderi de date in ultimul an, iar aproape jumatate (45%) au inregistrat perioade de indisponibilitate neplanificata a sistemului.Studiul GDPI releva ca:


 • 62% se tem ca masurile curente de protectie a datelor nu sunt suficiente pentru a face fata amenintarilor de tip malware si ransomware, in timp ce 74% sunt de acord cu faptul ca, pe masura ce creste numarul de angajati care lucreaza de acasa, creste si expunerea la riscul de pierdere a datelor.
 • Peste doua treimi (67%) nu au incredere ca datele critice pentru operatiunile lor pot fi recuperate, in cazul unui atac cibernetic distructiv sau al pierderii de date.


 • 63% dintre respondenti cred ca tehnologiile emergente – cum sunt aplicatiile livrate via cloud, containerele Kubernetes, inteligenta artificiala si machine learning implica riscuri pentru protectia datelor, iar lipsa solutiilor de protectie a datelor pentru tehnologii mai noi a fost una dintre principalele trei provocari in materie de protectia datelor, pentru organizatii.


 • in medie, costul pierderilor de date in ultimele 12 luni este aproape de patru ori mai mare pentru organizatii care apeleaza la furnizori multipli de servicii de protectie a datelor comparativ cu utilizarea unui singur furnizor.Asigurarea unei protectii ample a datelor si a rezilientei cibernetice de incredere

in peisajul IT in continua schimbare, Dell Technologies propune solutii care ajuta organizatiile sa isi protejeze sarcinile de lucru traditionale si pe cele moderne, intr-o abordare unica. Lider in domeniul protectiei datelor multi-cloud, Dell protejeaza aproximativ sapte exabytes de date, pentru toti furnizorii principali de servicii cloudii. Prin inovare constanta, inginerie agile si integrare solida cu VMware si alti lideri din industrie, Dell continua sa fie furnizor de top la nivel global, pe segmentul aplicatiilor si software-ului pentru protectia dateloriii.
Dell ofera unul dintre cele mai ample portofolii din industrie, pentru rezilienta cibernetica in centre de date periferice, centrale si in medii multi-cloud, livrate cu solutii cum sunt Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery si Dell EMC PowerScale prevazut cu Superna Eyeglass Ransomware Defender

Oferta de noi aplicatii si servicii administrate include: • Dell EMC PowerProtect Data Manager adauga functionalitatea Transparent Snapshots pentru a le oferi organizatiilor un mod nou si unic de a-si proteja masinile virtuale VMware, la scara. Transparent Snapshots simplifica si automatizeaza backup-urile la nivel de imagine, necesitand mai putina infrastructura. Functionalitatea asigura back-up de pana la 5 ori mai rapid si o reducere a latentei masinii virtuale de pana la 5 ori mai micaiv, ajutand organizatiile sa asigure disponibilitatea masinilor virtuale in mod eficace si productiv.


 • Aplicatiile Dell EMC PowerProtect, prevazute cu Smart Scale, ajuta organizatiile sa administreze aplicatii multiple de protectie a datelor, la scara exabyte, permitandu-i personalului IT sa ia decizii informate cu privire la nevoile de capacitate si sa tina pasul cu cresterea volumului de date. Cu ajutorul Smart Scale, clientii pot configura aplicatii multiple intr-un pool unic, ceea ce le ofera capacitatea de a vedea si de a administra seturi mari de date, intr-un singura entitate – pana la 32 de aplicatii PowerProtect si peste 3 exabytes de capacitate logica. Organizatiile isi pot maximiza resursele si isi pot reduce costurile, folosind monitorizarea proactiva si managementul simplificat al datelor de backup.
 • Solutia Dell Technologies Managed Services for Cyber Recovery Solution ajuta organizatiile sa mentina operatiuni consecvente si sa reduca riscul de pierdere a datelor. Expertii Dell administreaza operatiunile cotidiene de administrare a permisiunilor pentru recuperarea datelor si ofera suport in procesul de recuperare a datelor. Aceste servicii administrate se bazeaza pe portofoliul Dell de servicii consultanta in recuperarea datelor, de implementare si suport, care ajuta clientii sa protejeze si sa administreze aceasta capabilitate critica.„Functionalitatea Transparent Snapshops din solutia PowerProtect Data Manager simplifica procesul de backup pentru masinile noastre virtuale, folosind mai putina infrastructura si avand impact redus asupra mediului. Pentru ca am eliminat nevoia de a implementa si administra proxy-uri pentru a muta date, se poate crea backup pentru masinile virtuale mai rapid, ceea ce ne economiseste timp”, a declarat Drew Hills, analist de infrastructura in cadrul IT Systems, Information Technology, USC Australia.

„Ne bucuram ca Dell Technologies livreaza inovatia Transparent Snapshots in solutia PowerProtect Data Manager, ceea ce ii ajuta pe clientii nostri comuni sa-si simplifice si sa mareasca viteza protectiei de date”, a declarat Lee Caswell, marketing VP, Cloud Platform Business Unit, VMware.

„Pe masura ce atacurile de tip ransomware si de alte feluri continua sa evolueze, avem nevoie sa fim cu un pas inaintea acestor amenintari, cu ajutorul inovatiei”, a declarat Phil Goodwin, research VP, IDC. „Progresele Dell Technologies in aplicatii software si servicii au scopul de a ajuta organizatiile sa-si imbunatateasca abilitatea de a recupera date fundamentale pentru operatiunile lor, in urma unui atac cibernetic, fara intarzieri semnificative.”

Disponibilitate • Solutia Dell EMC PowerProtect Data Manager prevazuta cu Transparent Snapshots va fi disponibila la nivel global, trimestrul acesta, fara costuri suplimentare pentru clientii care au contracte de mentenanta in derulare.


 • Aplicatiile Dell EMC PowerProtect cu Smart Scale afla in faza de demo si vor fi disponibile la nivel global, in prima jumatate a anului 2022.


 • Solutiile Dell Technologies Managed Services for Cyber Recovery sunt disponibile la nivel global, in prezent.Resurse suplimentareDespre studiul Dell Technologies Global Data Protection Index 2021

Dell Technologies a comandat realizarea studiului 2021 Global Data Protection Index (Vanson Bourne),aflat la a cincea editie. in perioada februarie – aprilie 2021, 1.000 de decidenti in domeniul IT, din 15 tari si 14 industrii, din organizatii cu peste 250 de angajati, au participat la studiul al carui obiectiv e de a le intelege mai bine mediile de protectie a datelor.

i StudiuI IDC 2021, IDC's 2021 Ransomware Study: Where You Are Matters!, august 2021


ii Pe baza analizei realizate de Dell Technologies, iunie 2021


iii Based on Dell Technologies analysis, June 2021‚Äč
iii Pe baza venitului combinat in primul trimestru din 2021 Q1, conform IDC’s Quarterly Purpose Built Backup Appliance Tracker, 2021 Q1 cu segmente Storage Software selecte din IDC WW Storage Software and Cloud Services QView, 2021 Q1


iv PowerProtect Data Manager 19.9 cu performanta de backup asigurata de functionalitatea Transparent Snapshots si performanta a latentei VM, comparat cu PowerProtect Data Manger prevazut cu performanta de backup VADP si performanta de latenta VM. Pe baza testelor interne Dell, august 2021.