Kaspersky Hybrid Cloud Security imbunatateste protectia pentru Linux si ofera managementul securitatii ca serviciu
7/7690
calendar_month 20 Aug 2021, 13:21
Kaspersky anunta lansarea de actualizari pentru doua dintre aplicatiile sale in solutia de protectie Kaspersky Hybrid Cloud Security pentru virtualizare si medii cloud - Kaspersky Endpoint Security pentru Linux si consola de management Kaspersky Security Center. Noua versiune a Kaspersky Endpoint Security pentru Linux imbunatateste modalitatea de aparare impotriva exploiturilor si a atacurilor de tip ransomware. De asemenea, extinde protectia pentru DevOps cu suport pentru noi medii de containerizare si permite livrarea mai fireasca a mecanismelor de protectie pentru containerele Docker. Kaspersky Security Center Cloud Console functioneaza acum cu platforme publice de cloud pentru a permite o gestionare mai convenabila a protectiei activitatii din cloud.
Dupa cum arata cercetarile Kaspersky, protectia dedicata pentru serverele Linux este esentiala, indiferent daca acestea sunt on-premise sau in cloud. Amenintarile avansate pentru Linux sunt la fel de grave ca acelea pentru alte sisteme de operare, astfel de servere gazduind adesea aplicatii critice sau devenind o poarta de acces pentru nivelul endpoint pe Windows si iOS. Serverele compromise pot trece neobservate mult timp. Protectia impotriva atacurilor ransomware este, de asemenea, esentiala pentru a evita intreruperile si pierderile financiare. De exemplu, in vara anului 2020, un mare furnizor de solutii pentru spatii de lucru digitale si industrie de imprimare profesionala, a devenit victima unui astfel de executabil Linux, RansomEXX, ceea ce a dus la intreruperea serviciilor companiei.
Pentru a combate aceste tipuri de amenintari, produsul Kaspersky in versiunea actualizata are un modul nou de control al aplicatiilor pentru Linux, ajutand companiile sa previna in mod eficient lansarea executabilelor neautorizate sau necunoscute (si potential periculoase). Un client poate acum sa configureze politici de lansare a aplicatiilor in conformitate cu cerintele de securitate, de exemplu, poate crea o lista de aplicatii interzise. In scenariul Default Deny, pot fi lansate numai aplicatiile din lista aprobata. Administratorii pot configura, de asemenea, politici distincte pentru anumite echipamente sau grupuri de echipamente.
Noua caracteristica de inventar de software executabil creeaza o lista a tuturor executabilelor aplicatiilor utilizate dupa calea de acces, hash si tip, astfel incat sa poata fi utilizata pentru a crea si desemna categorii, dar si ca etapa de pregatire pentru configurarea controlului aplicatiilor.
Kaspersky Endpoint Security pentru Linux imbunatateste, de asemenea, protectia pentru DevOps pentru a ajuta clientii sa adauge practici de securitate pe parcursul dezvoltarii produsului. Produsul poate scana acum containere si imagini in mai multe medii de containerizare, pe langa Docker: Cri-O, Podman si runC - pentru a dezvalui active compromise.
Pentru utilizatorii Docker, procesele de implementare si configurare ale produsului au devenit mai usoare si mai rapide. Clientii pot rula acum Kaspersky Endpoint Security pentru Linux ca un container in orice mediu pe care doresc sa il protejeze. Serviciul de scanare la cerere (ODS) este activat prin RESTful API.
Aceasta noua versiune ofera, de asemenea, actualizari pentru administrarea securitatii, acum ca versiunea SaaS a consolei Kaspersky Security Center este disponibila pentru gestionarea securitatii operatiunilor efectuate in cloud public: Amazon Web Services, Microsoft Azure si Google Cloud. Acesta este gazduit si intretinut de Kaspersky, economisind clientilor timp si resurse pentru implementare.
„Companiile folosesc mediile cloud pe scara larga, iar protectia cibernetica nu ar trebui sa ramana in urma. Solutia noastra se concentreaza pe sustinerea organizatiilor in adoptarea unei mondalitati sigure de gestionare a cloudului. Imbunatatirile legate de securitate pentru Linux sunt cruciale, deoarece companiile mari necesita un nivel adecvat de protectie pentru toate platformele si aplicatiile endpoint pe care le folosesc. De asemenea, vor sa economiseasca resursele echipei pentru sarcini suplimentare, cum ar fi implementarea solutiilor, prin urmare consola noastra cloud raspunde acestei nevoi. In ceea ce priveste DevOps, una dintre problemele principale pentru companii este integrarea perfecta a securitatii pe canalele automate, de aceea ne-am concentrat eforturile pentru a face acest proces cat mai comod”, spune Timofey Titkov, Senior Product Manager, Enterprise Products, Kaspersky.
Detalii despre toate functiile Kaspersky Endpoint Security pentru Linux sunt disponibile aici. Pentru mai multe informatii despre Kaspersky Hybrid Cloud Security si restul aplicatiilor, accesati urmatorul link.