Informatiile personale ale utilizatorilor Facebook au fost postate pe pagini de hacking
7/7572
calendar_month 06 Apr 2021, 14:00
Informatiile personale ale unui numar de aproximativ jumatate de miliard de utilizatori Facebook au fost postate pe un site web utilizat de hackeri. In unele cazuri, detaliile includ numele complet, locatiile, ziua de nastere, adresele de e-mail, si chiar numerele de telefon.

„Protectia datelor ramane un subiect sensibil atat pentru oameni, cat si pentru organizatii. De fapt, este cea mai ingrijoratoare problema de securitate IT pentru mai mult de jumatate din organizatii la nivel global (59%), potrivit cercetarilor realizate de Kaspersky. Anul trecut, fiecare a doua organizatie (46%) a inregistrat scurgeri de date ca urmare a diferitelor incidente de securitate cibernetica”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky. „Pentru utilizatori, acest lucru inseamna ca trebuie sa fie foarte vigilenti. Desi ne-am obisnuit sa permitem ca diferite informatii despre noi sa fie publicate pe internet, trebuie totusi sa controlam ceea ce vrem cu adevarat sa facem public si ce nu. De aceea, este important sa intelegem modul in care datele noastre pot fi utilizate daca ajung pe mainile gresite - pentru phishing, inginerie sociala sau preluarea contului. Si, daca se intampla acest lucru, este important sa fim pregatiti si sa folosim protectie dedicata pe dispozitivele noastre.”

„Nu m-ar mira daca s-ar descoperi ca atacatorii folosesc informatiile obtinute in urma scurgerii de date in atacuri tintite de tip phishing, prin care acestia trimit e-mailuri rau intentionate care par a proveni de la un expeditor de incredere, de exemplu, de pe adresa de e-mail a unui prieten de pe Facebook. Atacatorii ar putea folosi informatiile si pentru a-si asuma identitatea persoanei ale carei date le-au obtinut. Pentru a va mentine in siguranta impotriva atacatorilor cibernetici, care ar putea exploata aceste date, luati masuri de precautie suplimentare atunci cand primiti e-mailuri care par ciudate - chiar daca par sa provina de la cineva in care aveti incredere”, spune Dmitry Galov, expert in securitate la Kaspersky. „Nu accesati niciodata link-uri sau fisiere din e-mailuri si verificati intotdeauna daca exista erori ciudate de gramatica sau ortografie (semn ca e-mailul nu provine de la persoana de la care pretinde ca este). Pentru a va proteja informatiile personale online, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa limitati tipurile de informatii pe care le publicati pe platformele de socializare. Instrumentul gratuit de verificare a confidentialitatii Kaspersky va poate ajuta sa configurati setarile de confidentialitate ale conturilor dumneavoastra de pe retelele sociale pentru a va asigura nivelul adecvat de securitate.”

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globala de securitate cibernetica fondata in 1997. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul vast al companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky, precum si 250.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.com.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?