Hackerul Facebook a devenit erou - primeste donatii de peste 10.000 dolari
5/5039
calendar_month 21 Aug 2013, 12:33
Khalil Shreateh, palestinianul care a incalcat regulile dupa ce a descoperit un bug Facebook, va primi in curand peste 10.000 dolari stransi din donatii. Dupa ce reteaua sociala a anuntat ca nu-l va rasplati pe hackerul white hat pentru bug-ul legat de Timeline, palestinianul a devenit peste noapte erou al comunitatii de hackeri.
Reprezentantii Facebook au refuzat sa-l includa pe Shreateh in programul de recompense, dupa ce acesta a publicat informatii despre bug direct in profilul lui Mark Zuckerberg. Palestinianul a recurs la acest gest dupa ce echipa de suport tehnic Facebook i-a raspuns ca vulnerabilitatea, care permite publicarea de mesaje pe orice Wall, nu doar al prietenilor, nu este un bug.

In putin peste 24 de ore, campania de strangere de fonduri inceputa pe site-ul GoFundMe si-a atins tinta de 10.000 de dolari, iar donatiile continua sa vina. Campania a fost declansata de un reprezentat al companiei de securitate Beyond Trust, iar suma donata demonstreaza solidaritatea comunitatii de hackeri white hat.
Facebook a refuzat sa-l plateasca pe hacker, chiar daca a recunoscut apoi ca bug-ul este valid. Vulnerabilitatea a fost eliminata din reteaua sociala, iar Joe Sullivan, Chief Security Officer Facebook, si-a cerut scuze in mod public pentru problemele de comunicare. Reprezentantul retelei sociale a anuntat si ca sistemul de raportare a bug-urilor pentru recompense va fi modernizat.

Surse: CNet, Mashable

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?