hit.ro  »  IT  »  Securitate Cibernetica  »  Google lanseaza serviciul Cautare de Carti in limba romana

Google lanseaza serviciul Cautare de Carti in limba romana

calendar_month 20 Dec 2007, 04:43
Google lanseaza serviciul Cautare de Carti in limba romana, oferind posibilitatea accesarii de carti online pe care cei interesati le pot citi in acest format sau le pot descarca integral.

Prin lansarea in limba romana, Google Cautare de Carti este disponibil in peste 120 de tari si include carti in peste 100 de limbi. "Suntem incantati ca Google Cautare de Carti este disponibil acum si in Romania. Dorim ca Google Cautare de Carti sa fie disponibil unui numar cat mai mare de persoane, in cat mai multe limbi, oriunde si oricand. Astazi facem primul pas in furnizarea catre utilizatori a unui numar mai mare de carti in limba romana", a declarat Santiago de la Mora, European Partnership Lead in cadrul Google.

Cartile din baza de date Google Cautare de Carti provin din Programul pentru Parteneri si Programul pentru Biblioteci. Astfel, in Programul pentru Parteneri sunt inscrise peste 10.000 de edituri partenere din lume care pun la dispozitia publicului, prin intermediul Google, carti in format digital, cu anumite restrictii de previzualizare. Utilizatorii pot cauta prin paginile cartii si, in acelasi timp, pot accesa website-ul editorului sau al distribuitorului online de unde pot cumpara lucrarea.

Prin intermediul Programului pentru Biblioteci, Google a incheiat parteneriate cu 27 de biblioteci din lume, dintre care sase europene, pentru a le ajuta sa-si transpuna cartile in format digital. Daca o carte din biblioteca se gaseste in domeniul public (nefiind protejata de drepturi de autor), ea poate fi accesata integral online de utilizatori, in caz contrar utilizatorii primind numai informatii generale, cateva fragmente din lucrare si informatii referitoare la biblioteca in care se gaseste ori locul de unde cartea poate fi achizitionata.

Sursa: Google 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?