Mai mult de trei sferturi dintre companiile cu sedii multiple care fac container development s-au confruntat cu atacuri de securitate cibernetica
3/36825
calendar_month 30 Mai 2024, 15:30


Potrivit celui mai recent studiu Kaspersky, mai mult de trei sferturi (85%) dintre companiile cu sedii multiple care utilizeaza pachete de software pentru development au suferit incidente de securitate cibernetica in ultimele 12 luni. Aceste organizatii, care au folosit containere si/sau Kubernetes, s-au confruntat cu o gama larga de incidente cibernetice cu rezultate catastrofale, inclusiv scurgeri de date confidentiale (39%), pierderi financiare (38%) si scaderea increderii clientilor (34%).

In cel mai recent studiu, intitulat „Managing geographically distributed businesses: challenges and solutions”, Kaspersky a adunat opiniile profesionistilor in domeniul securitatii IT, ale profesionistilor in securitatea informatiilor si ale factorilor de decizie C-level care lucreaza pentru companiile cu sedii multiple, in legatura cu provocarile de securitate a retelei in construirea si intretinerea unei infrastructuri multi-site. Studiul subliniaza, de asemenea, problemele cu care se confrunta aceste organizatii atunci cand opereaza in cloud hibrid si medii containerizate.

Majoritatea (94%) companiilor cu retele multi-site care au participat la studiu au avut echipe interne de dezvoltare IT, 79% dintre acestea folosind container development. Dintre cei care folosesc astfel de metode de containerizare, 85% au raportat ca au experimentat incidente de securitate cibernetica legate de containere si/sau Kubernetes in ultimele 12 luni.

Consecintele incidentelor cibernetice experimentate de aceste companii au fost grave: 39% dintre ele au dus la scurgeri de date confidentiale, 38% au cauzat pierderi financiare, iar 34% au dus la pierderea increderii clientilor. Respondentii au raportat ca principalele motive pentru atacuri au fost erorile de configuratie (34%), incidente de securitate in timpul rularii (32%) si detectarea cu intarziere a programelor malware in containere (32%).

Raportul complet cu mai multe constatari despre provocarile cu care se confrunta companiile cu sedii multiple este disponibil aici.

Pentru a proteja mediile containerizate, Kaspersky recomanda: 

    • Utilizati solutii specializate pentru securizarea containerelor, cum ar fi Kaspersky Container Security, concepute pentru a securiza toate etapele dezvoltarii de aplicatii cu ajutorul softurilor containerizate. Acesta poate servi drept pas initial in implementarea DevOps complexe si solutii de securitate cloud, cum ar fi viitorul Kaspersky Cloud Workload Security. Ecosistemul ofera infrastructurii cloud a clientilor o protectie completa, care acopera gazde, masini virtuale, instante in cloud, containere si Kubernetes. In plus, reduce costurile si consumul de resurse.