Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) va fi partener al primei editii spin-off a DefCamp, organizata in Cluj-Napoca, intre 16 si 17 mai 2024
3/36601
calendar_month 30 Apr 2024, 17:15


Din 2011 pana in prezent, DefCamp a reusit sa atraga la Bucuresti peste 12.000 de participanti din peste 60 de tari si 150 de orase, specialisti in securitate cibernetica, pasionati de ethical hacking, vulnerabilitati cibernetice si interesati sa-si dezvolte abilitatile tehnice.

In acest an, DefCamp se extinde in premiera, in perioada 16-17 mai 2024, cu o editie spin-off la Cluj-Napoca, unul dintre cele mai puternice hub-uri de tehnologie din Romania. DefCamp Cluj-Napoca vine sa sprijine colaborarea in industria de securitate cibernetica astfel incat specialistii sa ofere cele mai bune solutii, in contextul in care numarul atacurilor cibernetice a crescut semnificativ in ultimii ani, iar estimarile pentru 2024 indica o continuare a acestei tendinte.

Directoratul va participa cu o echipa numeroasa de specialisti la prima editie spin-off a DefCamp, care promite un mediu propice pentru networking si schimbul de know-how. In acelasi timp, DNSC este si community partner al acestui eveniment. DefCamp Cluj-Napoca va reuni cateva sute de experti si profesionisti in securitate cibernetica din intreaga lume, care vor aduce noi perspective si solutii inovatoare pentru a raspunde cat mai bine tuturor provocarilor din domeniul infosec.

Tehnologiile bazate pe inteligenta artificiala si automatizare vor continua, si anul acesta, sa aiba un impact ridicat in evolutia amenintarilor cibernetice, dar mai ales in modul in care companiile  vor alege sa gestioneze riscurile. O alta provocare este adusa si de noutatile legislative, precum Directiva NIS 2 si DORA, care vor avea un impact semnificativ pentru organizatiile din anumite sectoare esentiale de activitate, prin includerea unor noi cerinte de securitate si raportare. Acestea sunt doar unele din subiectele care vor fi abordate in cadrul DefCamp Cluj-Napoca.

Manipularea prin deepfakes, dezinformare, scheme de inginerie sociala si phishing, precum si solutii inovatoare pentru gestionarea riscurilor intr-o lume dominata de tehnologie, vor fi dezbatute de experti din domeniu, care vor impartasi totodata si cele mai bune practici in aceasta industrie.

Pe langa discutiile despre trendurile din industrie, participantii vor avea oportunitatea de a lua parte la o serie de activitati si competitii de ethical hacking si securitate cibernetica, organizate in cadrul Hacking Village. Astfel, pasionatii de hacking vor avea la dispozitie un cadru relaxat si informal care le va permite sa-si testeze cunostintele si sa dobandeasca unele noi, alaturi de persoane cu interese similare.

Mai multe detalii despre DefCamp Cluj-Napoca, temele care vor fi abordate, competitii si inscrieri sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.