hit.ro  »  IT  »  IT Inedit  »  VoIP handsfree: Sony Ericsson HBV-100

VoIP handsfree: Sony Ericsson HBV-100

calendar_month 12 Dec 2006, 10:55

Te-a luat frica dupa ce ai vazut la stiri cum bietii colegi de trafic incaseaza puncte cu nemiluita pentru ca au vorbit la celular? Fii mai smecher si ia-ti un handsfree Bluetooth pentru telefon. Merge si unul cu fir, dar nici nu te obisnuiesti bine cu el in ureche ca iti schimbi telefonul. Apoi alti bani, alte amenzi, alta casca, alta distractie...

Handsfree-urile Bluetooth se „pupa” cu orice telefon (dotat cu Bluetooth, evident) si, mai nou, pot fi convinse sa fie compatibile si cu computerul. In general, nu poti conecta un handsfree Bluetooth pentru telefonul mobil la un computer dotat cu port Bluetooth pentru ca cele doua dispozitive folosesc protocoale diferite pentru a comunica. Se recunosc, se „imperecheaza”, dar raman mute.

Baietii de la Sony Ericsson s-au hotarat sa rezolve problema (cu compatibilitatea castilor Bluetooth, ca in privinta noului Cod Rutier n-au putut face nimic), lansand Bluetooth VoIP Kit HBV-100. A fost prezentat recent in Romania si incheie o lunga de inovatii ale Sony Ericsson in tehnologia Bluetooth, de la primul headset Bluetooth al Ericsson, la telecomanda de masina CAR-100, Auto pairing sau noul Ceas Bluetooth MBW-100.

Ce face? Il poti folosi drept casca fara fir pentru telefon si, in plus, are un adaptor pentru computer.


In afara de faza cu vorbitul la volan, Bluetooth VoIP Kit-ul de la Sony Ericsson este o solutie interesanta daca vrei sa faci conferinte online oro sa vorbesti cu matusa din America prin intermediul telefoniei pe internet.

Nu mai trebuie sa stai intr-un singur loc si sa spui „Da matusa, sigur matusa, si eu te iubesc matusa, mi-e tare dor de tine matusa”. Poti scapa de monotonie plimbandu-te prin camera si pastrand o pozitie confortabila in topul nepotilor trecuti in testament.

Instalare

Discretul adaptor USB Bluetooth se introduce in computer si nu necesita o instalare complicata pentru a fi compatibil cu majoritatea software-urilor de telefonie prin Internet. In esenta Kit-ul este un telefon Skype fara fir, sub forma unui handsfree de telefon.


Adaptorul este preconectat cu headset-ul de culoare albastra HBH-PV705, cele doua dispozitive comunicand wireless pentru a-ti oferi o libertate completa de miscare atunci cand te deplasezi prin camera in timp ce vorbesti. Si daca nu ai luat niciodata in considerare setul de casti Bluetooth ca mijloc de a vorbi la telefon, il poti folosi ca parte a kit-ului HBV-100 cu calculatorul tau pentru a te alatura revolutiei comunicatiilor prin Internet, chiar daca PC-ul tau nu are Bluetooth incorporat.


Ce este bine de stiut este ca in timpul convorbirilor folosind tehnologia BT, calitatea audio poate fi diferita decat in cazul altor medii de transmitere conventionale (cu fir). Asta se intampla datorita sistemul de transmitere a sunetului bazat pe pachete ( sub forma de date), care ofera o largime de banda de 64KB/s in ambele directii, in cazul in care nu exista interferente de radio-frecventa; aceasta largime de banda ofera o calitate asemanatoare celulalelor, ceea ce este si de inteles, avand in vedere ca aceasta tehnologie a fost creata special pentru telefoanele mobile.

Date:

Greutate headset = 14g

Greutate sdaptor USB = 8g

Culoare headset = Albastru

Culoare adaptor USB = Negru

Timp de convorbire: pana la 12 ore

Timp de standby: pana la 300 ore

Sistem de operare necesar: Windows XPContinutul kitului:

Bluetooth VoIP Kit HBV-100

Headset Bluetooth HBH-PV705 albastru

Adaptor USB

Incarcator standard

Manual de utilizare 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?