Ups-urile, solutii avantajoase pentru problemele de alimentare ale calculatoarelor
1/16950
calendar_month 08 Dec 2016, 09:46
Ups-urile la mana a doua vs cele originale

Functionarea optima a unui calculator personal sau a unui laptop de ultima generatie depinde, in foarte mare masura de autonomia imbunatatita a bateriei. Pentru situatiile in care apar probleme legate de caderile de tensiune, up-urile second hand vin in sprijinul utilizatorilor. Acestea vor conferi protectie datelor existente si vor asigura o inchidere fara griji a intregului device, fara a exista riscul stergerii sau pierderii documentelor fundamentale.
Fata de sursele de alimentare neinteruptibile originale, cele la mana a doua au de partea lor un pret mult mai avantajos, dar si un raport calitate/cost favorabil clientului. De asemenea, acestea au specificatii tehnice identice cu cele originale, de acee, compatibilitatea acestora cu acumulatorul si laptop-ul detinut este maxima.
Nu in ultimul rand, cumparatorii care doresc sa faca o investitie de durata, care sa le ofere beneficii potrivit exigentelor lor, nu vor tine cont de gradul mic de uzuara a surselor, fiindca majoritatea produselor second existente in stocurile magazinelor IT din Romania provin de la mari companii, care le-au intretinut corespunzator, fara a le altera functiile principale.
In cazul surselor la mana a doua, clientul are la dispozitie o gama variata de echipamente din care poate alege in functie de tipul de laptop sau calculator pe care il detine, cat si in conformitate cu caracteristicile tehnice inscriptionate pe spatele incarcatorului sau ale unei surse mai vechi.

Cum alegem ups-ul second hand potrivit?

Deoarece piata ups-urilor second hand a cunoscut un avant fara precedent, atat la nivel mondial, cat si in Romania, alegerea cumparatorului variaza in functie de modul in care in care sursa de alimentare reuseste sa furnizeze energia necesara micilor unitati ale desktop-ului. Exista si multe siteuri de profil IT de unde puteti achizitiona UPS-uri la second hand, precum https://www.diabloscomputer.ro/ups-second-hand
Energia livrata trebuie sa asigure, in mod obligatoriu, o luminozitatea suficienta monitorului pentru a functiona in conditii optime pret de 8-10 minute. Pentru a fi multumit de optiunea facuta, utilizatorul computerului este indrumat sa faca o analiza ananuntita si sa schiteze capacitatea de putere de care are nevoie device-ul. In acest fel, vor fi evitate cheltuielile inutile, sau, in cazul cel mai nefericit, suprasolicitarea echipamentului sau rularea defectuasa a acestuia provocata de numarul prea mic de watti cu care este alimentat. In acest sens, specialistii ii sfatuiesc pe clienti sa priveasca in ansamblu, si sa se gandeasca la toate sistemele electronice de acasa sau de la birou care necesita un grad crescut crescut de protectie cu ajutorul ups-urilor second hand. De exemplu, este nevoie de o sursa de alimentare performanta in situatia in care la birou la acasa este implementata o retea serioasa de calculatoare. Doua sau mai multe computare vor consuma mai multa energie, de aceea, este nevoie de o unitate ups mult mai buna pentru a oferi protectia de care acestea au nevoie in situatia intreruperii alimentarii.
La fel de importante in alegerea sursei de alimentare potrivite sunt si sistemele electronice secundare, cum ar fi serverul home media sau device-ul network attached storage, utilizat pentru a face un back-up local.
Tipul de ups second hand ce se doreste a fi achizitionat depinde si de cat de mult de foloseste navogarea pe internet, tensiunea si intensitatea curentului la sursa si la iesire. Cumpararea unui asftel de sistem de ultima generatie il scapa de utilizatorul unui laptop sau pc de problemele legate de penele de curent si de frica pierderii unor date de maxim interes.