Top 3 servicii de consultanta cu ajutorul carora IMM-urile isi pot consolida pozitia pe piata
3/35396
calendar_month 24 Oct 2023, 16:05


Consultanta in afaceri era pana acum cativa ani un concept de care se foloseau companiile mari pentru a-si eficientiza procesele si operatiunile. Acum, digitalizarea permite si intreprinderilor mici si mijlocii, asa-numitele IMM-uri, sa se organizeze mai bine, astfel incat sa isi consolideze pozitia pe piata ca lideri in domeniile lor. Pentru a reusi, se pot folosi de aceleasi servicii precum firmele mari, printre care si cel de business consulting.

Daca aveti o companie si doriti sa stiti care sunt serviciile care va vor ajuta sa eficientizati operatiunile, astfel incat timpul managerilor de departamente sa poata fi folosit pentru a creste profitul in locul rezolvarii problemelor administrative, acest articol este pentru dumneavoastra.

Iată care sunt serviciile de consultanță utile firmelor mici și mijlocii
 
1. Analiza de business – un pas în înțelegerea afacerii dumneavoastră

Pentru a înțelege care sunt nevoile unei firme, acestea trebuie mai întâi identificate. Aici intervine un business analyst care va ști să caute principalele arii care pot fi îmbunătățite și să ofere soluțiile necesare în acest scop. Atunci când alegeți să lucrați cu o firmă de consultanță, acestea vor fi personalizate, astfel încât să:

 - poată acoperi mai multe departamente, dacă este nevoie;
 - creeze o arhitectură a soluțiilor, astfel încât să fie implementate în mod eficient și fără întreruperea activităților;
 - ofere și servicii adiacente, dacă este cazul.

Analiza de business este primul pas în înțelegerea modului de funcționare și îmbunătățire a operațiunilor unei afaceri care vrea să fie printre cea mai bună în domeniul său.

2. Digitalizarea unuia sau mai multor departamente, în funcție de nevoi

Digitalizarea este una dintre soluții, probabil printre cele mai bune, care se poate implementa în mediul de afaceri, fiind disponibilă pentru toate tipurile de companii, dar cu precădere pentru cele mici și mijlocii care au un număr mic de angajați. Pentru acestea, soluțiile digitale precum cele de automatizarea achizitiilor, de ERP (Enterprise Resource Planning) și contabilitate sunt de mare ajutor atunci când aveți în vedere reducerea timpului petrecut de angajați în realizarea unor activități repetitive ce pot da naștere erorilor. Într-o astfel de situație, un partener precum Arggo vă poate ajuta să diminuați și eficientizați munca personalului.

3. Soluțiile de Customer Immersion

Atenția celor care au lansat o afacere este întotdeauna îndreptată în două direcții: oferirea unor bunuri sau servicii de calitate și mulțumirea clienților. În primul caz, angajații care sunt pregătiți pentru rolurile lor sunt cei care vor avea grijă ca tot ce iese din companie să aibă calitatea stabilită. În al doilea caz, se pot folosi serviciile de Customer Immersion oferite de o firmă de consultanță. Cu ajutorul acestora se pot crea diverse scenarii care să ajute managementul să înțeleagă care sunt soluțiile care pot fi implementate, în așa fel încât să ajungă la cât mai mulți consumatori cu care să aibă interacțiuni reușite.În ziua de astăzi, serviciile de consultanță sunt disponibile pentru toate tipurile de afaceri, indiferent de mărimea lor sau domeniul în care activează, astfel că ceea ce va face diferența între ele sunt soluțiile selecționate sau pentru care optează și partenerii alături de care aleg să lucreze în implementarea lor. 
 
sursa foto: Arggo.comSondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?