Samsung Electronics dezvaluie urmatoarea generatie de tehnologie de comunicatii la primul Forum Samsung 6G
8/8035
calendar_month 13 Mai 2022, 12:00
Forumul Samsung 6G, o oportunitate de a afla asteptarile de la tehnologia 6G si modul de functionare

Samsung a anuntat ca este gazda primului Forum Samsung 6G (S6GF) online.

Sub tema „Urmatoarea experienta hiperconectata pentru toti”, forumul este împartit în doua sesiuni si va fi transmis în direct pe canalul YouTube al Samsung. Fiecare sesiune include o discutie sustinuta de experti din mediul academic si din industrie specializati în tehnologiile de comunicatii de ultima generatie, urmate apoi de o sesiune de discutie.

„Credem ca tehnologia 6G va oferi experiente mult superioare pentru oameni, datorita urmatorului nivel de hiper-conectivitate, iar aceasta idee serveste ca fundament al viziunii noastre 6G. Credem ca este momentul potrivit pentru a începe pregatirea pentru 6G. Dezvoltarea 6G va necesita multi ani, asa cum s-a întamplat si cu generatiile anterioare, si va avea nevoie de multe discutii si parteneriate între jucatorii din industrie si mediul academic”, a declarat Sebastian Seung, Presedinte si Head of Samsung Research1.

Sesiunea de dimineata – Interfata 6G Air

Sesiunea de dimineata se desfasoara sub tema „6G Air Interface”. În aceasta sesiune, Jeffrey Andrews, profesor la Universitatea Texas din Austin, tine un discurs intitulat „Deep Learning în interfata 6G Air”, subliniind ca învatarea profunda (DL) va fi o tehnologia cheie pentru 6G, care poate oferi progrese importante în multe straturi ale interfetei Radio.

Dupa discursul principal, Charlie Zhang, Senior Vice President (SVP) în cadrul Samsung Research America, Takehiro Nakamura, SVP si Director General la NTT DOCOMO, si John Smee, SVP Qualcomm Technologies, Inc. poarta discutii în detaliu.

SVP Charlie Zhang din cadrul Samsung Research America sustine o prezentare despre „Evolutia tehnologilor radio post 5G si 6G”. El sustine ca, desi tehnologiile 6G sunt înca la început, cateva directii emergente prind contur si castiga amploare atat în ​​mediul academic, cat si în industrie, inclusiv suportul unui nou spectru, cum ar fi banda medie superioara în intervalul 7-24 GHz si banda Terahertz (THz), tehnologii noi de antena, evolutia tehnologiei duplex si a topologiei retelei, partajarea spectrului, inteligenta artificiala (AI) ca parte nativa a designului protocolului etc.

SVP Takehiro Nakamura de la NTT DOCOMO vorbeste despre „Evolutia 5G si 6G”, subliniind cercetarile axate pe tehnologii si servicii pentru evolutia 5G si 6G care devin din ce în ce mai prezente în întreaga lume. SVP John Smee de la Qualcomm Technologies, Inc. vorbeste despre „Modelarea inovatiei în interfata radio catre 6G”, subliniind cercetarea si dezvoltarea avansata a interfetei radio de-a lungul mai multor vectori care vor aduce inovatii radicale si vor depasi granitele tehnologice pentru a permite experiente noi si îmbunatatite pentru utilizatori cu 6G.

În urma prezentarilor, Juho Lee, membru al Samsung Research, conduce o discutie pe tema tehnologiei 6G RAN. Ulterior, Sunghyun Choi, vicepresedinte executiv (EVP) si sef al Centrului de Cercetare Avansata în Comunicatii în cadrul Samsung Research, împartaseste progresul Samsung în cercetarea 6G, aratand o serie de videoclipuri demonstrative.Sesiunea de dupa-amiaza – Retea inteligenta pentru 6G

Sesiunea de dupa-amiaza are tema „Retea inteligenta pentru 6G”. Tarik Taleb, profesor la Universitatea din Oulu, Finlanda, începe cu un discurs despre „Retele 6G – Calatoria catre o viziune noua a „Service of Services”. El subliniaza ca inteligenta artificiala (AI), virtualizarea functiei de retea (NFV), retelele definite de software (SDN) si Edge/Cloud Computing au adus beneficii semnificative în ceea ce priveste reducerea cheltuielilor si a costurilor operationale, flexibilitate în implementare si timp mai rapid de lansare pe piata si mentioneaza ca 6G va aduce un suflu nou retelelor mobile Cloud-Native.

Dupa discursul principal, Seungjoo Maeng, Master de la Samsung Electronics, Byonghyo Shim, Profesor la Universitatea Nationala din Seul si Shi Jin, Profesor la Universitatea de Sud-Est, China, sustin discutii mai aprofundate.

Seungjoo Maeng Master la Samsung Electronics vorbeste despre „Provocari în aplicarea tehnologiei AI/ML pentru îmbunatatirea performantei sistemelor de comunicatii mobile”, subliniind provocarile în aplicarea AI si ML (învatare automata de catre masini sau siteme de calcul) pentru a îmbunatati performanta sistemelor de comunicatii mobile wireless si cum sa fie rezolvate.

Profesorul Byonghyo Shim de la Universitatea Nationala din Seul sustine o prelegere despre „Detectia mobila si Beamforming asistata de Deep Learning pentru comunicatii mmWave si THz”, prezentand noua paradigma de control al comunicatiilor mmWave si THz bazate pe DL. Profesorul Shi Jin de la Universitatea de Sud-Est, China prezinta „Feedback CSI bazat pe învatare profunda în Sistemele Massive MIMO”, discutand provocarile si potentialele directii de cercetare asociate cu implementarea feedbackului CSI (informatii despre starea canalului de comunicatii) bazat pe DL în viitoarele sisteme de comunicatii wireless.

Dupa aceste prezentari, EVP Sunghyun Choi de la Samsung Research initiaza o discutie despre inteligenta artificiala în retea.

Pentru mai multe informatii despre „Samsung Tech Forum”, va rugam sa vizitati site-ul Samsung Research la research.samsung.com.

1 Samsung Research, actionand ca hub avansat de cercetare si dezvoltare al Samsung Electronics, conduce dezvoltarea tehnologiilor viitoare pentru divizia DX (Device eXperience) a companiei.