hit.ro  »  IT  »  IT Inedit  »  Radiotracker Platinum

Radiotracker Platinum

calendar_month 01 Feb 2007, 10:45
Fiecare dintre noi si-a dorit un calculator. Fie ca am apelat la un prieten sa ne ajute sau ne-am documentat singuri pentru a ne indeplini aceasta dorinta, pana la urma fraza pe care am folosit-o cu totii a fost: ”Vreau un calculator pentru muzica, filme si Internet”. Zis si facut. S-au apucat prietenii tai sa caute un calculator cu o placa video de cativa MB buni si o placa audio 5.1 sau 6.1 pentru ati indeplini nevoile. L-ai cumparat si ai mers acasa cu acesta. Bucurie mare. Aveai si cablul de la Internet tras de cateva zile. Nu trebuia decat sa dai clic si sa incepi sa umbli prin mii de pagini si casute de mail. Cireasa de pe tort a fost in momentul cand ai lasat statusuri pe programele de comunicare ca, in sfarsit, esti si tu on-line, deci ai calculator. Din acest moment au inceput sa te loveasca problemele. Cum faci rost de filmele pe care vroiai sa le vezi? Cum downloadezi muzica pe care o doreai? Noi nu te putem ajuta sa afli chiar totul, dar il poti intreba pe prietenul care te-a ajutat sa achizitionezi calculatorul cum se fac toate astea. Iti oferim si noi un mic ajutor legat de fisierele .mp3. Acest ajutor consta in prezentarea unui program numit RadioTracker Platinum.

La ce poate fi folosit acest program?

Programul se conecteaza prin intermediul retelei la peste 14.000 de statii radio care emit live pe Internet si are posibilitatea de a descarca de pe Internet cu o viteza de 320Kb/s melodiile pe care le doresti.

Cum functioneaza programul?

Programul functioneaza dupa vechiul concept al casetofoanelor. Iti ofera posibilitatea sa inregistrezi melodiile de la radio, dar in alt format, acum renuntand la banala caseta audio.

Cum se utilizeaza programul?

Lansati programul de pe iconul care va aparea pe desktop dupa instalarea acestuia si selectati genul de muzica dorit dintr-o lista complexa. Programul va incepe automat sa afiseze melodiile din categoria selectata intr-o fereastra. Astfel veti putea alege exact melodia pe care doriti sa o downloadati.

Programul ofera un numar mare de functii, usor de folosit, cum ar fi: prezentarea versurilor melodiei respective, prezentarea copertii albumului din care face parte melodia, posibilitatea transformarii sau editarii melodiei in formate speciale, pentru a fi folosite ca tonuri de apel pentru telefoanele mobile, crearea unei liste speciale dorite, facand astfel mai usor de cautat un anumit artist, programul afisand in mod instant melodiile interpretate de acesta in momentul cautarii, ele putand fi adaugate apoi in propria lista creata.

Numarul statiilor radio ce emit live pot fi monitorizate de program imediat ce ele intra in emisie, programul functionand ca o baza de date pentru distributia de muzica, iar calitatea inregistrarilor poate fi determinata de conexiunea pe care o aveti la Internet sau de inteventiile DJ-ilor de la posturile de radio.

Pe langa faptul ca ofera posibilitatea downloadarii fisierelor in format .mp3, programul poate inregistra muzica direct de la Shoutcast, o tehnologie de streaming asemanatoare cu cea folosita de Realplayer.

RadioTracker poate citi astfel informatiile despre muzica redata pe Shoutcast pentru a putea selecta artistii, genul de muzica si a obtine un download complet.

Comparativ cu alte produse similare de pe piata, Radiotracker se evidentiaza prin multe functii. Iata o comparatie facuta de catre producatorii softului intre Radiotracker Platinum si alte produse de acest gen.Aplicatii
Radiotracker Platinum
Magix Webradio Deluxe
Applian Replay
Fogware Internet Radio Recorder

Inregistrari simultane de pe mai multe statii de radio
Nelimitat
20
1
5

Genuri de muzica suportate
77
20
33
20

Statii radio MP3 disponibile pe Internet

14.000+
5.000
5.000
750

Inregistrarea automata bazata pe genul de muzica selectat
Da
Nu
Nu
Nu

Baza de date pentru titluri si artisti
80.000+
Nu
Nu
Nu

Managemetul liste favorite
Da
Nu
Nu
Nu

Managementul listei pentru statiile de radio nedorite
Da
Nu
Nu
Nu

Player inclus ce suporta redare in timpul inregistrarii
Da
Da
Nedisponibila
Da

Sincronizare cu playere MP3, iPods, USB sticks si PDA
Da
Nu
Nu
Nu

Posibilitatea inregistrarii pe CD
Da
Da
Da
Da

Generator tonuri pentru telefoanele mobile
Da
Nu
Nu
Nu

Si cum fiecare program are partile sale negative si positive, putem trece in revista urmatoarele aspecte:

Puncte forte:

- Disponibilitatea unui numar mare de statii de radio (peste 14.000)

- Diverse “bitrates” pentru fiecare tip de conexiune in parte

- Posibilitatea de creare a tonurilor de apel pentru telefoanele mobile

- Posibilitatea de cautare specifica a unui artist sau a unei melodii.

Puncte slabe:

- Bara de volum nu este o aplicatie specifica a programului, astfel incat, in momentul modificarii volumului, se modifica implicit si volumul general.

- Nu exista buton pentru functia “mute”.

Concluzia noastra

Daca dispuneti de o banda de conexiune la Internet fara limite de download sau de upload puteti folosi Wishlist (lista setata in prelabil) a programului pentru a cauta muzica sau artistii favoriti pe tot parcursul zilei. Cu aceasta functie Wishlist activata, programul ofera o acuratete de cautare a melodiilor cu mult peste alte produse de acelasi gen.

Radiotracker va ofera posibilitatea de a alege dintr-un numar de 77.000 de artisti si peste 250.000 de piese muzicale, noile selectii fiind adaugate zilnic acestei liste. Programul mai ofera posibilitatea inregistrarii melodiilor de la posturile de radio in timp ce ascultati alte melodii, fara a avea influenta una asupra celeilalte.

Pentru o functionare corecta a programului este necesara urmatoarea configuratie :

- Sistem de operare - Windows 2000/XP/Vista

- Procesor-500Mhz

- Memorie-128 MB RAM

- HDD-100 MB spatiu disponibil

- Conexiune la Internet.

Puteti downloada versiunea demo a programului de aici. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: