hit.ro  »  IT  »  IT Inedit  »  Dell PowerVault NX1950

Dell PowerVault NX1950

calendar_month 12 Dec 2006, 10:45

Seria NX1950 e cea mai noua platforma unificata de stocare in retea pentru datele legate de fisiere si aplicatii. Pentru cei carora le pasa de bani, asta inseamna o chestie care reduce din costurile achizitionarii unui sistem de stocare prin eliminarea licentelor multiple. Ok, e o jucarie pentru cei carora le pasa cati bani dau pe licentele software.

Nu. Softurile nu sunt chestii pe care le descarci gratis de pe ODC, asta in caz ca ati uitat de ultimele aventuri ale lui Garcea fata in fata cu Gramofonul mioritic.

Revenind la NX1950, aceste tipuri de servere sunt gestionate cu ajutorul sistemul de operare Windows Exchange Server, si au fost create pentru a fi sisteme „mid-range”, accesibile companiilor mari, mici si mijlocii.

Dell PowerVault NX1950 foloseste Microsoft Windows Unified Data Storage Server 2003 si surclaseaza metodele traditionale de stocare in retea, prin eliminarea necesitatii achizitionarii licentelor separate pentru protocoale cum ar si snapshot-uri, replicare si management al datelor.


NX1950 este sustinut de 2 procesoare Intel Xeon dual-core, 2 porturi Gigabit Ethernet care suporta un offload TCP/IP de pana la 8GB de RAM. Foloseste unitati de stocare SAS de 15,000 RPM in variante de 36GB, 73GB, 146GB sau 300GB, iar pentru configuratii de unitati de stocare SAS de 10,000 RPM in capacitati de 73GB, 146GB sau 300GB. Sistemul suporta RAID 0, 1, 5 si 10 pentru redundanta.


Capabilitatile avansate ale Windows Storage Server 2003 R2 includ eliminarea copiilor redundante ale datelor (single-instance storage), cautare de text cu index complet, sistem de fisiere distribuite, gestionarea nivelului de utilizare permis fiecarui utilizator, examinarea fisierelor, rapoarte de stocare.

Serverul functioneaza fluid in medii CIFS (Windows) si NFS (Linux; UNIX si Macintosh) si ofera suport pentru functii de securitate si mapare familiare atat administratorilor Windows, cat si administratorilor UNIX


Are o arhitectura redundanta; configuratii cluster multi-nod; copii snapshot la nivel de fisiere, replicare locala si la distanta cat si servicii unificate iSCSI de stocare fisiere si blocuri de date. Asta inseamna ca poate fi utilizat pentru a stoca atat fisiere, cat si blocuri de date referitoare la aplicatii (baze de date).

Gestionarea unificata permite configurarea automata, precum si furnizarea mai facila a setarilor; gestionare simplificata si de la distanta a volumelor, a fisierelor partajate si a destinatiilor iSCSI.

In caz ca te-am convins sa-ti muti fisierele pe o astfel de „jucarica”, mai gandeste-te odata. Dell PowerVault NX1950 are un pret recomandat de producator de 19.048 $.

Sa nu uit: cei de la Microsoft au creat modulul pentru gestionarea destinatiilor iSCSI pentru Windows Storage Server 2003 R2, dupa ce au cumparat drepturile de la compania String Bean Software in martie anul acesta. 

Sondaj

Ce placa video aveti?