hit.ro  »  IT  »  IT Inedit  »  Creative Xdock Wireless

Creative Xdock Wireless

calendar_month 06 Mar 2007, 11:10
Unul dintre produsele ce au animat CES 2007 (Consumers Electronic Show), fiind unanim apreciat, a fost creatia celor de la Creative-Xdock Wireless, un dipozitiv care, insotit de receiver-ul (receiver-ele) X-Fi Wireless permite ascultarea simultana a sunetelor “generate” de iPod-ul introdus in Xdock, in toate camerele locuintei. Totul, fara a va impiedica de vreun fir.

Si sa nu credeti ca nu ati citit bine. Intr-adevar Creative produce pentru Apple, desi cei doi producatori sunt in lupta directa pe piata, iPod-ul fiind pus sa “se ia la tranta” cu Zen Vision:M (al carui review il puteti gasi aici. Dar se pare ca banul conduce lumea si, contra unei sume destul de rezonabile (aproximativ 100 mil. USD) cei de la Apple au reusit sa-i faca pe cei de la Creative sa uite ca sunt concurenti directi si sa-i determine in a le produce accesorii pentru iPod. De altfel, pe fiecare din produsele “patentate” exista inscriptia “Made for iPod”.

Oricum, fanii Zen Vision: M pot sta linistiti pentru ca, se pare, in curand va fi disponibila o varianta si pentru acesta. In plus, exista posibilitatea aparitiei unei variante mult mai practice, care nu presupune in nici un fel existenta unui MP3 player, ci doar a unei legaturi cu calculatorul prin intermediul portului USB.

Produsul nostru, Creative Xdock Wirless, inglobeaza conceptul cu care cei de la Creative ne-au obisnuit in ultima vreme- X-Fi (Xtreme Fidelity) ce reuneste tehnologiile X-Fi Crystalizer (cristalizatorul pe 24 biti) si X-Fi CMSS-3D. Cristalizatorul X-Fi face ca o melodie in format mp3 sa sune mult mai bine decat una de pe un CD normal, “minunea” obtinandu-se prin analiza si identificarea partilor ce au fost afectate in timpul compresiei si apoi remedierea tonalitatilor inalte/joase ale instrumentelor sau vocilor, in timp ce X-Fi CMSS-3D creaza sunete surround virtuale prin difuzoare sau casti pentru o experienta acustica superioara, asemenea soundblaster-elor montate la calculator.

Dar cum functioneza Xdock-ul? Pe de o parte iPod-ul intra in contact direct cu Xdock (acesta fiind in prealabil conectat direct la o “sursa potentiala de zgomot”- boxe sau sistem home theater). Astfel, muzica de pe iPod va fi imediat asimilata si redata cu inalta fidelitate. Mai mult, aveti posibiitatea vizualizarii pe un ecran mare a filmuletelor din “memoria” iPod-ului sau de ce nu, a multitudinii de fotografii continute de acesta prin iesirea S-video. Dar asta nu este totul. Cu ajutorul receiver-elor X-Fi Wireless (evident, vandute separat) montate in fiecare camera si conectate fiecare la un sistem acustic si gratie conexiunii wireless de 2.4 GHz veti avea parte de o adevarata feerie muzicala in toata casa.

Fie ca va aflati in dormitor, in bucatarie sau, de ce nu, in baie, veti fi in permanenta acompaniati de sunetele produse de micutul iPod aflat in living, ale carei functii pot fi controlate cu ajutorul telecomenzii incluse in pachet, telecomanda utila si pentru reglarea individuala a fiecarui receiver in parte (pana la 4 receivere).

Astfel avem posibilitatea activarii receiver-ului doar in camera in care dorim “galagie” (prin selectarea uneia din cele 4 zone wireless) sau a ajustarii individuale a sunetului, cantitativ (volum) sau calitativ (prin activarea Cristalizatorului X-Fi si a X-Fi CMSS-3D) pe fiecare receiver in parte. Activand butonul Broadcast, melodia preferata se va face auzita simultan, in fiecare camera. Toate acestea sunt posibile doar in raza de actiune de aproximativ 30 m intre sursa si receiver.Fie ca avem de a face cu Xdock-ul alb sau cu cel negru, mai mult ca sigur el se va potrivi in absolut orice decor.

In final sa facem o scurta trecere in revista a avantajelor si dezavantajelor lui Creative Xdock Wirless:

Avantaje:

- Reda muzica prin intermediul multitudinii de receivere Creative X-Fi Wireless in diferite incaperi ale locuintei, receivere conectate la un sistem audio (boxe sau home theater)

- Calitatea sunetului (Xtreme Fidelity), superioara celei de pe un CD normal

- Telecomanda cu ajutorul careia se navigheaza usor prin meniul iPod-ului, se regleaza volumul si se activeaza Cristalizatorul X-Fi si X-Fi CMSS-3D (fie toate receiverele fie doar pentru cel selectat)

- Numar nelimitat de receivere pe o raza de 30 m

- Xdock-ul poate fi utilizat si pe post de incarcator pentru iPod

Dezavantaje:

- Fapul ca receiver-ele sunt vandute separat

Concluzie

Concluzionand, putem spune ca produsul nostru se adreseaza celor ce doresc a gasi o alta intrebuintare “banalului” iPod pe care in tin toata ziua dupa ei, transformandu-l in platforma audio a intregii locuinte. In cazul in care va ganditi la achizitionarea lui, ar trebui sa stiti ca numai Xdock-ul costa aproximativ 200 USD, si ca, pentru fiecare receiver in parte va mai trebui sa mai scoateti din buzunar inca 100 USD/bucata. Deci, daca aveti o casa mare, cu multe camere si doriti fiecare incinta “utilata” va trebui sa luati in consideratie si aspectul economic. Daca merita investitia sau nu, numai voi sunteti singurii care puteti decide. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?