Cea mai buna baterie pentru laptopul tau - Cum faci alegerea corecta?
8/8576
calendar_month 26 Apr 2023, 17:05
Laptopurile consumă de obicei mai multă energie, iar bateriile ar trebui să fie ușoare și mici, pentru a se potrivi cu ușurință în laptop. Cu o baterie obișnuită, laptopul poate funcționa aproximativ nouăzeci de minute. Acest lucru nu va fi suficient, deoarece poate fi necesar să folosiți frecvent laptopul în timp ce nu aveți o sursă de alimentare disponibilă. Puteți folosi baterii mari și mai grele pentru a rezolva această problemă.
Bateriile sunt proiectate specific mărcii și modelului laptopului. Astfel, aveți nevoie de bateria adecvată pentru laptop. În funcție de tipul de baterie, durata de viață a bateriei va varia.
În anul 2022, există mulți producători de baterii care furnizează baterii compatibile producătorilor de laptopuri precum IBM, HP-Compaq, Dell, Acer, Sony, Toshiba și Apple. Există trei tipuri de baterii pentru laptop disponibile astăzi pe piață. Înainte de a cumpăra o baterie, ar trebui să cunoașteți diferența dintre ele pentru a decide tipul potrivit pentru dvs.
1. Bateriile NiCd (Nichel Cadmiu) au fost primele baterii reîncărcabile disponibile pentru laptopuri. Deoarece au furnizat o producție mare și costul a fost scăzut, majoritatea producătorilor le-au preferat anterior. Acum nu sunt disponibile pe scară largă, deoarece au venit înlocuitori care sunt mult mai ușoare, cu performanțe mai bune.
2. Bateriile NiMH (Nichel Metal Hydride) pot fi încă folosite la modelele mai vechi de laptopuri. Sunt mai fiabile decât bateriile NiCd datorită puterii lor mai mari. Bateriile NiMH sunt, de asemenea, sigure de utilizat și, de asemenea, mai ieftine de fabricat. Singurul dezavantaj este efectul de memorie, deoarece își poate aminti nivelurile de descărcare a bateriei și oferă performanțe diferite dacă bateria nu este complet descărcată.
3. Bateriile Li-Polymer (Lithium polymer) au o tehnologie destul de veche pe care o poți găsi în telefoanele sau laptopurile tale vechi. Aceste baterii au o structură similară cu cea a bateriilor Li-ion, dar sunt fabricate dintr-un material asemănător gelului (siliciu-grafen) care este destul de ușor. Datorită caracteristicilor sale ușoare și flexibile, aceste baterii sunt utilizate în laptopuri și în majoritatea powerbank-urilor de mare capacitate.
4. Bateriile LiON (Lithium Ion) sunt utilizate în prezent în modelele de laptopuri recente. Bateriile LiON nu au efect de memorie în comparație cu bateriile NiMH și sunt, de asemenea, mai ușoare decât ambele tipuri de baterii de laptop de mai sus. Astfel, bateriile cu litiu-ion au devenit mai populare și, de asemenea, scumpe, datorită acestor avantaje.

Acum că ai înțeles despre tehnologia bateriilor, iată un scurt ghid pentru a găsi bateria compatibilă laptopului tău:
Verificați PART-NUMBERUL
Este este important să țineți cont de numărul original al piesei. Acesta poate fi găsit pe autocolantul care este plasat chiar în partea de jos a bateriei. Numărul original al piesei oferă informațiile necesare despre caracteristicile bateriei care se potrivește laptopului dvs. Numărul original al piesei vă permite să cunoașteți țara de origine, referințele de tensiune a bateriei, indicațiile de utilizare a bateriei și, de asemenea, codul producătorului.
Verificati VOLTAJUL
Voltajul reprezintă diferența de energie potențială generată de baterie. Este indicat pe eticheta bateriei. În afară de asta, majoritatea bateriilor de laptop de astăzi se încadrează în intervalul de tensiune de la 7,2V la 14,8V. Uneori există șanse ca același număr de model de baterie să aibă 2 tensiuni diferite. Prin urmare, pentru a selecta cu ușurință o baterie în funcție de tensiune, alegeți o baterie care are cea mai apropiată valoare de tensiunea laptopului dvs. Alegerea unei baterii cu o tensiune mare este în regulă, atâta timp cât nu este prea mare, dar nu luați în considerare alegerea unor sume de tensiune scăzută.
Verificati Capacitatea Bateriei
Capacitatea bateriei reprezintă cantitatea de energie stocată în interiorul acesteia. Capacitatea bateriei determină cât timp va funcționa o baterie pe un sistem - aproximativ. În general, capacitatea bateriei este indicată prin 3 notații: wați oră (Wh), amperi oră (Ah) și miliamperi oră (mah) (1 Ah =1000 mah). Dintre acestea, mah este cea mai folosită notație pentru capacitatea bateriei.
Atunci când alegeți bateria, ar trebui să optați pentru o baterie a cărei capacitate vă poate permite să lucrați mult timp independent, în funcție de nevoile dumneavoastră. Acest lucru înseamnă să puteți lucra fără a fi nevoie să vă conectați laptopul la o sursă de alimentare.
Numarul de celule
Numărul de celule prezente în interiorul bateriei determina capacitatea bateriei. Ceea ce înseamnă că numărul de celule prezente are un efect direct asupra duratei de funcționare a laptopului tău. De asemenea, cu cât mai multe celule sunt prezente, cu atât bateria devine mai grea. Numărul de celule utilizate de majoritatea bateriilor astăzi este de 6.
Consideri că ai nevoie de o nouă baterie? Te așteptăm în magazinul nostru sau online, pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită.