hit.ro  »  IT  »  IT Inedit  »  Calatorie in viitor: predictii de la expertii Zyxel privind tendintele retelelor de calculatoare in 2024

Calatorie in viitor: predictii de la expertii Zyxel privind tendintele retelelor de calculatoare in 2024

calendar_month 28 Mar 2024, 14:00


 In peisajul dinamic al predictiilor industriei de retele pentru 2024, trei experti – Tri Nguyen, Shawn Rogers si Marcus Holmes - ofera informatii valoroase despre aspectele cheie care modeleaza viitorul in zona de securitate si networking.

Tri Nguyen, Sales & Product Development Manager, precizeaza ca in 2024 vor trebui urmarite:

    1. Implementarea accesului la retea Zero Trust:

Este de specificat importanta sporita a implementarii Zero Trust Network Access (ZTNA) pentru a imbunatati masurile generale de securitate. 

    2. Izolarea, scanarea si securizarea retelelor de oaspeti:

Prioritizarea izolarii, scanarea amanuntita si masurile robuste de securitate pentru retelele de oaspeti, devin extrem de importante pentru a preveni introducerea amenintarilor in reteaua principala. 

    3. Strategia de aparare pe mai multe niveluri:

Pledam pentru o abordare de aparare pe mai multe niveluri, incorporand hardware, software si solutii bazate pe cloud pentru a combate eficient amenintarile in evolutie. Utilizarea tehnologiilor avansate AI pentru a monitoriza, identifica, reactiona si rezolva prompt riscurile de securitate sau comportamentele amenintatoare. Aceasta strategie cuprinzatoare asigura o pozitie proactiva impotriva potentialelor provocari de securitate in peisajul dinamic al retelelor.

Shawn Rogers, Operations & Product Development Manager

WiFi 7 va continua sa impulsioneze adoptarea internetului multi-gig, atat in afaceri, cat si acasa.  In timp ce inca putine aplicatii profita de WiFi 7, oamenii vor sa stie ca au cel mai recent si mai rapid hardware si pot profita de acest lucru.  Pe partea de ISP (Internet Service Provider), aceasta stimuleaza cererea de conexiuni mai rapide la Internet, iar reteaua dvs. de acasa si de afaceri va trebui sa fie actualizata pentru a suporta viteze mai mari.

Marcus Holmes, Sales Engineer

Odata cu explozia dezvoltarii inteligentei artificiale, vom incepe sa vedem mai multe cazuri de AI utilizate pentru automatizarea proceselor de retea.  In prezent, invatarea automata este deja implementata pentru a ajuta la analiza amenintarilor de securitate in timp real, cu toate acestea, in timp, AI va prelua rolul suplimentar de auditare a retelelor pentru a optimiza caracteristici precum gestionarea latimii de banda, performanta aplicatiilor si conectivitatea la retea.

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?