hit.ro  »  IT  »  IT Inedit  »  4 lucruri interesante despre computere din filmele de la Hollywood

4 lucruri interesante despre computere din filmele de la Hollywood

calendar_month 10 Oct 2011, 11:50
In filmele Hollywoodiene, computerele ajung sa vorbeasca, sa detoneze bombe si sa sparga conturi bancare. Oare este adevarat tot vedem pe marile ecrane?

1. Poti arunca in aer un oras cu un computer
In filmul "Live Free or Die Hard", Bruce Willis conduce o banda de hackeri care ajunge, prin magia computerului, la conductele de gaze, facand sa explodeze un oras intreg.
Contrazicem: Masurile de protectie a conductelor de gaz sunt extrem de bine puse la punct, deci exlcus.
2. Poti fura orice cu un computer
Filmul "Swordfish" ne sugereaza ca personajul lui John Travolta fura 9,5 miliarde de dolari de la guvernul american, cu ajutorul unui hacker.
Contrazicem: Motivul pentru care conturile din toata lumea raman intacte este ca exista o armata de oameni bine instruiti care vegheaza pentru asta.
3. Identitatea iti poate fi stearsa in 10 secunde
In productia "The Net", un grup de hackeri ii schimba identitatea Sandrei Bullock cu cea a unei prostituate, dependenta de droguri.
Contrazicem: In 1995, multa lume nici nu auzise de Internet, iar astazi, marele pericol ar fi, eventual, sa i se sparga contul de pe Facebook.
4. Computerele pot vorbi cu extraterestrii
In filmul "Independence Day", Pamantul este atacat de o rasa avansata de extraterestrii si lupta se da prin computere.
Contrazicem: Orice rasa avansata de extraterestrii ar avea sisteme de comunicare net superioare pamantenilor si ar fi imposibil de invins astfel. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: