Transformarea imaginilor medicale cu ASUS Healthcare AI Solutions
3/35692
calendar_month 07 Dec 2023, 14:20


Adoptarea AI in domeniul sanatatii a devenit din ce in ce mai comuna datorita potentialului sau de a imbunatati drastic ingrijirea pacientului, diagnosticul medical si eficienta operationala generala. In special, utilizarea imaginilor medicale in industria sanatatii a crescut constant de-a lungul anilor. 

Pe baza unui studiu din revista Healthcare, numarul de scanari CT (tomografie computerizata) si examinari cu ultrasunete aproape s-a dublat in ultimul deceniu. In consecinta, mai multe organizatii din domeniul sanatatii investesc acum in inteligenta artificiala si invatarea automata pentru a sprijini cererea tot mai mare de imagistica medicala si pentru a reduce volumul de munca al personalului medical. 

Imbunatatirea imaginilor medicale cu tehnologia AI

Imagistica medicala este o tehnica care produce o reprezentare vizuala a corpului pacientului, astfel incat medicii sa poata analiza si monitoriza mai bine anatomia si fiziologia acestora. In general, este clasificata in doua tipuri principale: diagnostic si preventie.

Diagnosticul imagistic este conceput pentru a identifica si determina cauzele simptomelor existente, urmate de planuri de tratament adecvate pe baza analizei imagistice. Imagistica preventiva este utilizata pentru a detecta bolile de la inceput, atunci cand pacientul fie este inca lipsit de simptome, fie are semne timpurii de simptome care nu se dezvolta inca intr-o afectiune mai grava. De asemenea, un medic poate recomanda pacientilor imagistica medicala datorita varstei, istoricului familial sau pur si simplu ca parte a controlului lor regulat de sanatate.

AI a permis ca acuratetea si eficienta imaginilor medicale sa fie imbunatatite in continuare, in special in domenii precum identificarea simptomelor si predictia riscului de boala. Acest lucru, la randul sau, ii ajuta pe clinicieni sa tina pasul cu cererea in crestere pentru servicii.

Un exemplu poate fi vazut intr-un studiu din revista Radiology , care a aratat acuratetea algoritmilor AI in prezicerea riscurilor de cancer de san. Un alt studiu de la Universitatea Tulane a indicat, de asemenea, ca un program de calculator AI asistat de masini a fost capabil sa detecteze si sa diagnosticheze cu precizie cancerul colorectal. Performanta AI s-a dovedit a fi la egalitate cu omologii sai umani, demonstrand potentialul sau de a ajuta la screening-uri medicale in medii clinice. 

Mai multe informatii se gasesc in press.asus.com

Citeste si articolul de mai jos:

ASUS introduce o solutie AI EndoAim Scale imbunatatita