Samsung si Google Cloud isi unesc fortele pentru a integra AI generativ in seria Samsung Galaxy S24
3/36034
calendar_month 31 Ian 2024, 12:50


Gemini Pro si Imagen 2 de la Google aduc noi functii de text, voce si imagine pe noua serie Samsung Galaxy S24
 
Samsung Electronics Co., Ltd si Google Cloud au anuntat un nou parteneriat pe mai multi ani pentru a oferi tehnologia de inteligenta artificiala generativa (AI) a Google Cloud utilizatorilor de smartphone-uri Samsung din intreaga lume. 

Începând cu seria Samsung Galaxy S24 anunțată pe 17 ianuarie în cadrul Galaxy Unpacked din San Jose, California, Samsung va fi primul partener Google Cloud care va implementa Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI prin cloud pe dispozitivele smartphone.
 
Google și Samsung împărtășesc de multă vreme valori puternic legate de importanța de a face tehnologia mai utilă și mai accesibilă pentru toată lumea. Suntem încântați că seria Galaxy S24 este primul smartphone echipat cu Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI. După luni de testare riguroasă și evaluare competitivă, echipele Google Cloud și Samsung au lucrat împreună pentru a oferi cea mai bună experiență Gemini AI de pe Galaxya spus Janghyun Yoon, Corporate EVP și Head of Software Office în cadrul diviziei Mobile eXperience, Samsung Electronics.
 
Samsung este primul partener Google Cloud care implementează Gemini Pro pe Vertex AI pentru utilizatori. Construit de la zero pentru a fi multimodal, Gemini poate generaliza și înțelege fără probleme, opera și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, imagini și video.

Începând cu aplicațiile originale Samsung, utilizatorii pot profita de funcția de sumarizare în Note, Voice Recorder și Tastatură [1].

Gemini Pro pe Vertex AI oferă dispozitivelor Samsung funcții Google Cloud esențiale, inclusiv securitate, siguranță, confidențialitate și conformitatea datelor.
 
De asemenea, utilizatorii seriei Galaxy S24 pot beneficia imediat de Imagen 2, cea mai avansată tehnologie de până acum a Google pentru extragerea textului din imagini de la Google DeepMind .

Cu Imagen 2 pe Vertex AI, Samsung aduce utilizatorilor capabilități sigure și intuitive de editare a imaginilor. Aceste caracteristici pot fi găsite în Generative Edit [2] în Galeria S24.

Ca parte a acestui parteneriat, Samsung este unul dintre primii clienți care au testat Gemini Ultra, cel mai capabil și cel mai important model Google pentru sarcini extrem de complexe.

De asemenea, Seria S24 va folosi Gemini Nano, LLM integrat pe dispozitiv livrat ca parte a sistemului de operare Android 14, cel mai eficient model de Gemini.
 
„Atât Samsung, cât și Google Cloud înțeleg oportunitatea extraordinară de a crea experiențe  semnificative pe telefoanele mobile prin AI generativ care stimulează și întăresc conexiunea și comunicarea pentru milioane de oameni. Cu Gemini, dezvoltatorii Samsung pot profita de infrastructura de clasă mondială Google Cloud, performanța de ultimă oră și flexibilitatea pentru a oferi aplicații sigure, fiabile și captivante pe dispozitivele smartphone Samsung.”a spus Thomas Kurian, CEO, Google Cloud.[1]Funcțiile Galaxy AI pot necesita conexiune la internet, conectare la contul Samsung și/sau actualizare la cea mai recentă versiune Android. Funcționalitatea produsului poate depinde de setările aplicației și dispozitivului.

Este posibil ca unele funcții să nu fie compatibile cu anumite aplicații sau să necesite actualizări suplimentare de software, cum ar fi pachetele lingvistice. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de țară, regiune sau piață. Nu este garantată acuratețea rezultatelor. Pentru specificații și condiții detaliate, consultați site-ul web local Samsung.

[2]Generative Edit necesită o conexiune la rețea și conectare la contul Samsung. Editarea cu Generative Edit are ca rezultat o fotografie redimensionată de până la 12 MP. 

Semnul digital watermark este suprapus pe rezultatul imaginii la salvare, pentru a indica faptul că imaginea este generată de AI. Precizia și fiabilitatea rezultatelor generate nu sunt garantate.